Detectoarele de radar, din nou interzise?

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Detectoarele de radar, din nou interzise?*Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) solicita, din nou, interzicerea detectoarelor de radar. In toate tarile Europei folosirea acestora este dur sanctionata, mai putin in Romania

Dupa numai sase luni in care detectoarele de radar au putut fi folosite in perfecta legalitate, politistii vor sa interzica din nou utilizarea acestora. Potrivit presei centrale, seful IGPR, chestorul Dan Valentin Fatuloiu a precizat ca, incepand cu aceasta saptamana, echipaje incognito vor monitoriza circulatia pe tronsoanele de drum cu risc de accidente.

Conducatorii auto vor mai avea o grija – politistii spion. Imbracati civil ei vor filma si fotografia orice miscare gresita a soferilor. Politistii spioni ii vor filma pe soferii indisciplinati, iar abaterile constatate vor fi semnalate oamenilor legii cu uniforma. In apropierea sectoarelor de drum supravegheate se vor monta placute de avertizare, totul pentru ca soferii sa nu fie complet luati prin surprindere.

O alta modificare pe care politistii vor sa o aduca Noului Cod Rutier se refera la examenele pentru redobandirea permisului de conducere suspendat. Seful Politiei Rutiere Salaj, Vasile Sabau, a precizat ca, astfel, ar urma sa fie reexaminati doar soferii care au consumat alcool la volan, au fost implicati in accidente rutiere si/sau care solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului. Pentru restul contraventiilor, conducatorii auto ar urma sa reprimeasca permisul de conducere fara a mai sustine vreun test.

Referitor la interzicerea detectoarelor de radar, seful Serviciului Politiei Rutiere Salaj a spus ca in marea majoritate a statelor europene, nu sunt admise astfel de dispozitive. Dupa noul cod rutier detectoarele sunt admise, dar se va aduce o modificare in acest sens.

Limita maxima de viteza ar putea creste

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, in cadrul intalnirii de lucru din judetul Prahova, ca pe anumite portiuni de drumuri, acolo unde infrastructuta si conditiile de trafic vor permite, sa fie modificata inclusiv limita maxima de viteza.

Asadar, se anunta o serie de modificari la Noul Cod Rutier, insa nu stim cat de benefica este cea din urma propusa de ministrul Internelor si Reformei Administrative. In alta ordine de idei, aceasta propunere de modificare a limitei maxime de viteza va da startul atat la accidentele in lant, cat si la o circulatie dupa bunul plac.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »