Despăgubiri de 800.000 de euro pentru o firmă din Zalău

Magazin Salajean 17 iunie 2011 0

Despăgubiri de 800.000 de euro pentru o firmă din Zalău

O firmă privată din Zalău urmează să primească despăgubiri de 800.000 de euro din partea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj, ca urmare a deciziei dată miercuri de magistraţii Curţii de Apel Cluj de menţinerea sentinţei pronunţate de Tribunalul Comercial Cluj.

Societatea comercială GPI Turism este implicată în afacerea cunoscută drept Patinoarul, care datează de acum cinci ani. Atunci, firma GPI Turism a fost evacuată fără niciun motiv sau explicaţie din fostul patinoar pe care îl administra din 2004, situat în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, deşi avea plătite la zi toate datoriile către RADP. Afacerea a fost dată în administrarea unei alte societăţi, SC Contur SRL. Administratorii firmei zălăuane susţin că astfel au fost încălcate clauzele contractuale şi au acţionat în judecată Primăria Cluj-Napoca, solicitând despăgubiri de 800.000 de euro. Deşi au avut câştig de cauză la Curtea de Apel Cluj, primăria nu a stat cu mâinile în sân şi a depus alte două acţiuni în instanţă: una la Curtea de Apel Cluj pentru anularea obligaţiei de plată, întrucât administtraţia clujeană susţine că aceasta este nejustificată, şi o plângere împotriva experţilor care au considerat că despăgubirile care trebuie acordate se ridică la 600.000 de euro.

Judecătorii au decis, însă, că pretenţiile firmei GPI Turism din Zalău sunt întemeiate şi, în consecinţă, au decis să respingă apelul făcut de RADP. Pretenţiile de trei milioane de lei au fost acceptate pe baza unor expertize contabile de către Tribunalul Comercial Cluj.

Conform clauzelor stipulate în contractul încheiat între SC GIP Turism Zalău şi RADP Cluj, firma sălăjeană urma să administreze patinoarul din Gheorgheni până în anul 2016.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »