Desi criza ecomica inchide portile mai multor firme, Cemacon Zalau ia un credit de pana la 5 milioane de euro

Magazin Salajean 16 ianuarie 2009 0

Desi criza ecomica inchide portile mai multor firme, Cemacon Zalau ia un credit de pana la 5 milioane de euro

In plina criza economica, actionarii producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau (CEON) au aprobat in adunarea generala de la finele anului trecut contractarea unui imprumut bancar de maxim 5 milioane de euro, potrivit ultimelor raportari de pe piata RASDAQ. Creditul este destinat finantarii activitatii curente a companiei. Totodata, firma si-a completat obiectul de activitate cu specializari agricole, precum cultivarea de plante si comertul de cereale, seminte, furaje si tutun neprelucrat. Cele doua noi tipuri de activitati sunt cultivarea altor plante din culturi nepermanente si comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat.

Producatorul de materiale de constructii a anuntat ca va restrange activitatea de productie si va disponibiliza, prin concedieri individuale si colective, angajatii de la sectia de blocuri ceramice si celelalte structuri ale companiei, estimand o scadere cu aproape 30 la suta a vanzarilor in 2009.

Asa cum se arata intr-un raport al companiei, deoarece pentru anul 2009 se prevede o scadere a productiei cu aproximativ 27 la suta, comparativ cu 2007, Cemacon nu isi permite sa acumuleze productie pe stoc, in conditiile in care are nevoie de resurse financiare. Data fiind situatia, Consiliul de Administratie al firmei a dispus inchiderea liniei vechi de fabricatie a blocurilor ceramice, incepand cu aceasta luna, o restrangere a productiei si disponibilizari de personal, prin concedieri individuale si colective.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »