Deschiderea Kaufland-ului se amana pana in iulie

Magazin Salajean 7 mai 2007 0

Cu toate ca trebuia sa fie deschis oficial la 1 iunie, salajenii vor putea face cumparaturi in hipermarketul Kaufland din Zalau (zona fostei Statii de betoane) abia la sfarsitul lunii iulie. Asta pentru ca alunecarile de teren cu care s-a confruntat constructorul au determinat prelungirea termenului de predare a investitiei pana la data de 12 iulie. Adi Dumitras, sef-proiect in cadrul SC Baupartner SRL (firma constructoare), ne-a declarat ca in 12 iulie, constructia va fi predata pentru echipare, proces ce va dura aproximativ doua saptamani. Ca urmare, beneficiarul va avea la dispozitie intervalul 20-25 iulie pentru a stabili data deschiderii oficiale a hipermarketului.

Potrivit sursei citate, in momentul de fata lucrarile au ajuns in stadiul de compartimentare a constructiei. Se lucreaza la finisajele interioare si la introducerea retelei electrice. Referitor la lucrarile exterioare, seful de proiect ne-a spus ca se realizeaza introducerea retelei de canalizare. Complexul comercial va include o cladire cu parter si etaj tehnic (gen hala), pe langa aceasta urmand sa fie pusa la dispozitia clientilor si o parcare gratuita unde vor putea fi garate aproximativ 300 de masini.

Pentru facilitarea accesului in zona, proiectul prevede realizarea unei artere cu doua benzi de circulatie, care sa faca legatura intre Bulevardul Mihai Viteazul si strada Sfanta Vineri. Odata construit hipermarketul, autoritatile locale se asteapta la intensificarea circulatiei in zona, astfel ca la intersectia bulevardului cu strada de acces catre Kaufland va fi amenajat un sens giratoriu. Am inteles din ultimele discutii ca sensul giratoriu a fost deja proiectat. Nu ne vom ocupa, insa, noi de el. Beneficiarul va alege o firma locala care sa se ocupe de lucrari, ne-a spus Adi Dumitras.

Potrivit planului urbanistic de detaliu (PUD), suprafata pe care se amenajeaza hipermarketul are 23.472 de metri patrati, parcela fiind proprietatea SC Kaufland Romania SCS.

Concernul german Kaufland este reprezentat de aproximativ 700 de magazine in Germania, Croatia, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania. Kaufland se ghideaza dupa principiul totul sub acelasi acoperis, oferind produse variate ce acopera tot necesarul zilnic. Prin deschiderea hipermarketului de la Zalau pe piata fortei de munca din Salaj vor fi create 80 de joburi noi. Cu un istoric care incepe in 1930, grupul Lidl&Schwart Co&KG, de care apartine SC Kaufland Romania SCS, numara peste 160.000 de angajati in intreaga Europa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »