Depăşirile pe interzis duc la accidente rutiere grave

Magazin Salajean 11 mai 2011 0

Depăşirile pe interzis duc la accidente rutiere graveDepăşirile neregulamentare continuă să reprezinte una din principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie. Potrivit unei statistici întocmite la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Sălaj, în cursul acestui an, din această cauză s-au produs pe drumurile judeţului Sălaj cinci accidente de circulaţie. De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Sălaj s-au produs, ca urmare a nerespectării de către conducătorii de autovehicule a efectuării manevrei de depăşire şi a schimbării direcţiei de mers, cinci accidente de circulaţie soldate cu patru răniţi grav şi şapte răniţi uşor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Maria Cristea. Potrivit aceleiaşi surse, şi pe parcursul anului trecut s-au înregistrat nu mai puţin de 27 de accidente din cauza depăşirilor pe interzis şi a schimbării direcţiei de mers, soldate cu doi morţi, 22 de răniţi grav şi 13 răniţi uşor.

Prin urmare, reprezentanţii IPJ Sălaj reamintesc conducătorilor auto câteva reguli privind efectuarea depăşirilor în trafic. Astfel, şoferii sunt sfătuiţi să se asigure că acela care îl urmează sau îl precede nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că pot depăşi fără a pune în pericol sau stânjeni circulaţia din sens opus. La efectuarea depăşirii se impune semnalizarea, precum şi păstrarea distanţei laterale suficiente faţă de vehiculul depăşit. La reintrarea pe bandă sau în şirul de circulaţie iniţial, şoferul trebuie să semnalizeze intenţia şi să se asigure că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier.

Peste 40 de accidente de circulaţie au avut loc în cursul acestui an pe drumurile Sălajului, în urma cărora şase persoane au decedat, 48 au fost grav rănite iar 14 rănite uşor. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 57 de accidente grave, soldate cu 17 morţi, 64 de răniţi grav şi 22 de răniţi uşor, numărul de astfel de evenimente neplăcute în trafic a scăzut semnificativ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »