Deocamdata: Nu au existat suspiciuni sau confirmari de AH1N1 in Salaj

Magazin Salajean 31 ianuarie 2011 0

Deocamdata: Nu au existat suspiciuni sau confirmari de AH1N1 in Salaj

Salajul a scapat, cel putin deocamdata, de amenintarea gripei AH1N1, desi numarul imbolnavirilor diagnosticate la nivel national este in crestere. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca nu doar ca nu au existat cazuri confirmate in judet, dar nu au fost inregistrate nici suspiciuni de gripa AH1N1.

Situatia nu este la fel de buna in judetele limitrofe. In Satu Mare, a fost inregistrat un deces al unui copil diagnosticat cu gripa, un alt caz a fost identificat cu circa zece zile in urma in Maramures, iar alte patru persoane au fost depistate la finele saptamanii trecute cu aceasta boala in judetul Bistrita – Nasaud. Printre cei patru bolnavi se numara si doi medici, un epidemiolog izolat la domiciliu si un stomatolog internat la Bistrita.

In toate cele patru cazuri diagnosticul a fost confirmat de reprezentantii Institutului Cantacuzino din Bucuresti. Pe langa cei doi medici, au mai fost gasiti cu gripa noua un baiat in varsta din opt ani din oras si un barbat din mediul rural, internat la finele saptamanii trecute la Bistrita, in stare grava.

In saptamana 17 -23 ianuarie 2011, la nivel national au fost confirmate 31 de cazuri de gripa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »