Deocamdata: Mai sunt bani pentru medicamente compensate si gratuite

Magazin Salajean 9 septembrie 2011 0

Deocamdata: Mai sunt bani pentru medicamente compensate si gratuite

Salajenii isi pot achizitiona inca medicamente gratuite si compensate din farmacii, suma de 8,07 milioane de lei primita de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj in urma rectificarii bugetare din luna august fiind o gura de oxigen de care judetul avea mare nevoie. Asta – mai ales ca, in perioada iunie – august, fondurile destinate acestor medicamente erau epuizate inca din primele zile ale lunii, bolnavii fiind nevoiti sa astepte pana luna urmatoare sau sa isi cumpere tratamentele din propriile buzunare.

Chiar si asa, lucrurile frumoase nu vor tine mult, suma de 8,07 milioane de lei neputand sustine judetul pana la finalul anului, ci mai degraba pana la finalul lunii octombrie. „Banii ni s-au dat cu recomandarea sa ne ajunga pana in octombrie, vom face cumva sa ne ajunga. Deocamdata, mai avem fonduri”, ne-a declarat presedintele CJAS Salaj, Claudiu Barsan.

Sanatatea salajeana a mai primit, in august, alti 4,87 de milioane de lei pentru derularea Programelor Nationale de Sanatate Diabet si Oncologie, pentru dispozitivele medicale au fost alocati 67.000 de lei, suma de 363.000 de lei a fost primita de CJAS Salaj pentru Serviciul de Ambulanta, iar 127.000 de lei sunt destinati serviciilor Paraclinice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »