Deoarece fotoliul de procuror nu mai prezinta interes, 15 salajeni viseaza la scaunul de judecator

Magazin Salajean 26 august 2010 0

Deoarece fotoliul de procuror nu mai prezinta interes, 15 salajeni viseaza la scaunul de judecator

15 tineri salajeni, absolventi ai Facultatii de Drept, incep azi lupta pentru cat mai multe din cele 200 de posturi de judecator scoase la concurs de Institutul National al Magistraturii (INM). Din cele 200 de posturi scoase la concurs de INM, 100 sunt pentru ocuparea functiei de procuror. Insa, acest capitol pare sa nu fie deloc… spectaculos pentru tinerii salajeni, astfel ca toti candidatii din judetul nostru au optat doar pentru a ajunge in fotoliul de judecator.

Si de aceasta data, concurenta este una crancena: pentru cele 200 de locuri s-au inscris nu mai putin de 3.290 de licentiati in drept din intreaga tara.

Concursul de admitere demareaza, azi, cu prima proba, eliminatorie, de verificare a cunostintelor juridice la urmatoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Va urma, in data de 9 septembrie, un test destul de dificil, de verificare a rationamentului logic, etapa care ii vizeaza, firesc, doar pe cei care au trecut de proba eliminatorie. Intre 10 si 19 septembrie, candidatii vor sustine un interviu, in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat. Nota finala reprezinta suma notelor de la cele trei probe, astfel: verificarea cunostintelor de drept civil si penal – 75 la suta, verificarea rationamentului logic – 15 la suta si interviul – 10 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »