Demonstratie anti violenta

Magazin Salajean 23 noiembrie 2007 0

Demonstratie anti violenta

Elevii calsei a X-a (I) de la Colegiul National Silvania (CNS) Zalau au dezbatut ieri, 22 noiembrie, problema agresivitatii impreuna cu oficialitatile locale implicate in fenomenul violenta. Discutiile au avut loc intr-un club din Zalau, iar intregul eveniment face parte dintr-un proiect mai vechi al scolii conceput cu scopul sensibilizarii noii generatii in ceea ce priveste violenta de orice tip si gasirea de mijloace eficiente de comunicare pentru evitarea unor asemenea acte.

Au luat parte la discutii Traian Cordea, comisar sef in cadrul Politiei Municipale, Onorica Abrudan, viceprimarul Zalaului, Valer Merce, inspector sef al Agentiei Judetene Antidrog, organizatorii bucurandu-se de o mare participare in randul reprezentantilor institutiilor cu abilitati in detectarea si rezolvarea cazurilor de abuz si violenta. Astfel, la evenimentul elevilor de la CNS au mai participat Sava Mihaela (Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Zalau), Tincuta Dumuta (Inspectoratul Judetean de Politie Salaj), Ioan Abrudan (inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj) si multi altii.

Ideea de baza a conversatiei elevi – oaspeti a fost aceea ca agresivitatea, fie ea verbala, fizica sau psihica trebuie abordata din punctul de vedere al cauzalitatii acesteia, si nu al efectelor, si ca cel mai viabil mijloc de combatere a acesteia este comunicarea reala.

In acest context, Onorica Abrudanu a facut cunoscut, la cererea elevilor organizatori, ca in Zalau a luat fiinta Centrul de Servicii de Urgenta si ca exista acolo un compartiment special creat pentru persoanele care se confrunta cu violenta in familie, care urmeaza sa fie acreditat.

De mentionat ca, la randul lor, reprezentantii institutiior sus amintite au solicitat adolescentilor sa se implice activ si sa semnaleze cazurile de violenta, fie ca sunt implicati direct, fie indirect. Pentru ca acestea exista, e o realitate cruda si dorim ca actiunile organizate de noi sa contribuie la reducerea violentei si la o mai buna comunicare intre victime si cei care i-ar putea ajuta, au argumentat elevii clasei a X-a (I) de la CNS, coordonata in realizarea evenimentului de Monica Morar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »