Demolarea continua: blocul E24, rupt bucata cu bucata

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Demolarea continua: blocul E24, rupt bucata cu bucata

Demolarea blocului E24 a continuat ieri, asa cum anuntasera cu o zi inainte autoritatile locale. Lucrarile au inceput la orele amiezii, cu un utilaj prevazut cu foarfeca mecanica. Peretii constructiei au fost desprinsi bucata cu bucata, fiind avute in vedere etajele II, III si IV ale blocului.

Ca si in zilele precedente, in zona au fost prezenti oficiali locali si judeteni, reprezentanti E.ON Gaz, procurorii care ancheteaza cauzele exploziei din 14 septembrie si fostii locatari ai blocului distrus.

Acestia s-au declarat nemultumiti de o alta poveste ce tine de situatia in care se afla acum si care nu este straina nici de E.ON Gaz. Mai exact, dupa ce ca au ramas fara locuinte, din cauza unei explozii pricinuite de o fisura in conducta de gaz, oamenii au primit facturile la aceasta utilitate pe luna august.

Valeria Barna, fosta locatara in E24, a declarat ca, desi nu mai locuieste in bloc dupa explozia din 14 septembrie, banii pentru factura respectiva i-au fost, totusi, incasati la ghiseul E.ON Gaz.

Facturile sunt pe luna august si ne-au fost lasate la blocul vecin. Erau toate, pentru 19 apartamente cate au fost in blocul E24. M-am dus la ghiseu, unde plateam de obicei gazul, si am zis ca locuiesc in blocul distrus de explozie. Am intrebat daca e necesar sa mai platesc factura, avand in vedere cele intamplate, dar mi s-a spus de catre functionara ca lor nu li s-a comunicat nimic despre asta. Asa ca, am platit, banii mi-au fost luati. Era o factura de peste 60 de lei, destul de mult daca socotim ca pentru noi, cei ramasi in drum, fiecare leu conteaza, a spus Valeria Barna.

La randul lor, si ceilalti locatari ai blocului E24 sunt nemultumiti de atitudinea E.ON Gaz si considera facturile un gest neobrazat.

De cealalta parte, E.ON Gaz a precizat referitor la aceasta situatie, printr-un comunicat de presa, ca va anula aceste facturi emise pe data de 12 septembrie. De asemenea, imediat dupa producerea exploziei de la blocul E24, pe data de 14 septembrie a.c., prima masura luata pentru protejarea zonei a fost sistarea alimentarii cu gaze naturale a imobilului afectat, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

De altfel, reprezentanti ai E.on Gaz au avut ieri o intalnire cu autoritatile locale si judetene, in care, potrivit primarului Radu Capilnasiu, compania a recunoscut ca pana acum au avut o comunicare defectuoasa cu cei implicati in incindentul de la Zalau. Reprezentantii E.ON Gaz s-au aratat dispusi sa imbunatateasca situatia, a spus primarul Capilnasiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »