Deficit de personal medical scolar in Salaj

Magazin Salajean 7 noiembrie 2007 0

Deficit de personal medical scolar in Salaj

Patru din cele sase cabinete medicale scolare din Salaj se confrunta cu un deficit important de personal medical, lipsindu-le noua oameni fata de ceea ce prevede organigrama.

Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, a declarat ca asistentii si cadrele medicale lipsesc mai cu seama in cabinetele scolare din municipiul Zalau.

Patru din cele sase cabinete medicale scolare din Salaj se confrunta cu situatia de a nu avea personal complet, asa cum prevede organigrama. Sunt in total noua posturi vacante, trei de medici si sase de asistenti, iar situatia priveste cabinetul din Simleu Silvaniei si cele trei cabinete din Zalau, a spus purtatorul de cuvant.

La cabinetele medicale scolare din Zalau lipsa personalului medical este ingrijoratoare cu atat mai mult cu cat aici populatia scolara este si cea mai numeroasa in unitatile de invatamant din judet.

Cheseli a spus ca exista un interes scazut al medicilor pentru cabinetele scolare, dar si pentru posturile din unitatile spitalicesti salajene. In Salaj, se observa un interes scazut al cadrelor medicale pentru posturile vacante din cabinete si din restul unitatilor de profil. Judetul se confrunta cu un exod al personalului medical catre alte orase mai mari sau catre vest, a declarat Mihai Cheseli.

Potrivit sursei citate, doar cabinetele medicale scolare din Jibou si Cehu Silvaniei – sunt complete din punct de vedere al cadrelor angajate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »