Deficit de personal medical scolar in Salaj

Magazin Salajean 7 ianuarie 2009 0

Deficit de personal medical scolar in Salaj

Cu toate ca sunt doar sase cabinete medicale scolare in Salaj, si acestea se confrunta cu un deficit important de personal medical, lipsindu-le 16 oameni fata de ceea ce prevede organigrama. Situatia s-a agravat fata de luna ianuarie 2008, acum lipsind de doua ori mai multe cadre medicale decat cu un an inainte.

Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, a declarat ca asistentii si cadrele medicale lipsesc mai ales din cabinetele scolare din municipiul Zalau. Cu alte cuvinte, exact din unitatile de invatamant unde populatia scolara este si cea mai numeroasa. In judetul Salaj, exista sase cabinete medicale unde pot apela elevii pentru probleme medicale. Din pacate, patru din cele sase cabinete medicale scolare se confrunta cu situatia de a nu avea personal complet, asa cum prevede organigrama. Avem 16 posturi vacante, din care zece de medici si sase de asistenti. Cabinetele unde se intalneste aceasta situatie sunt trei in Zalau si unul in Simleu Silvaniei, a spus purtatorul de cuvant.

In ceea ce priveste cabinetele medicale scolare din Zalau lipsa personalului medical priveste unitatile de invatamant cu cea mai mare populatie scolara din judet: Colegiul National

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »