Deconturi de 250.000 de lei pentru subventia la motorina

Magazin Salajean 11 noiembrie 2010 0

Deconturi de 250.000 de lei pentru subventia la motorina72 de fermieri salajeni au depus cereri la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pana la finele lunii octombrie, pentru a beneficia de acciza redusa la motorina pentru trimestrul al treilea. Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii APIA Salaj, cererile acestora vizeaza peste 144.000 de litri, suma totala ce a intrat in conturile agricultorilor apropiindu-se de 168.000 de lei.

In acest an, sustin oficialii institutiei, alti 51 de agricultori din judet au beneficiat de acciza redusa pentru circa 69.000 de litri de motorina, ceea ce presupune un sprijin in valoare de peste 80.000 de lei.

Pentru carburantii achizitionati si utilizati la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in ultimul trimestru din acest an, fermierii salajeni vor depune cereri pentru obtinerea ajutorului de stat sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa in decursul lunii ianuarie 2011. Solicitarea va fi insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010.

Potrivit legii, pot beneficia de acest sprijin producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si/sau persoanele juridice inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole etc. Lor li se adauga organismele de cercetare, IMM-urile care desfasoara activitate in domeniul productiei primare agricole, dar si organizatiile de imbunatatiri funciare inscrise in Registrul national al organizatiilor de imbunatatiri funciare si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »