Deconcentratele salajene habar nu au de disponibilizari

Magazin Salajean 19 iulie 2010 0

Deconcentratele salajene habar nu au de disponibilizari

Sefii deconcentratelor salajene nu vor sa accepte ca institutiile pe care le conduc vor fi nevoite sa asigure servicii populatiei cu personal mai putin, dupa ce Guvernul a decis restructurarea sectorului public. Potrivit prevederilor unei hotarari de Guvern aprobate in urma cu nici doua saptamani, din institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Agentia pentru Prestatii Sociale, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa de Pensii si Inspectia Muncii – vor disparea 2.222 de posturi.

La institutiile corespondente din teritoriu, nu s-a stabilit, inca, numarul persoanelor care vor fi concediate. Directorii deconcen-tratelor sustin la unison ca nu li s-a comunicat nimic oficial de la Bucuresti. Si tot la unison se incapataneaza sa spere ca institutiile lor vor fi ocolite de aceasta restructurare masiva, pe motiv ca sunt si asa subdimensionate din punct de vedere al personalului. Cu exceptia Inspectoratului Teritorial de Munca, unde s-a decis reducerea posturilor cu doar cinci procente, la celelalte trei institutii, de la inceputul anului viitor vor lucra doar trei sferturi din totalul angajatilor.

Multa munca, personal subdimensionat

Daniela Biris, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, sustine ca o noua reducere de personal ar ingreuna desfasurarea activitatii: La inceputul anului, am mai operat o reducere, de 28 la suta, care a vizat 14 posturi, sapte din ele fiind vacante. Pana acum nu am primit nicio instiintare oficiala de la minister cu privire la posturile pe care ar trebui sa le reducem. Sper sa scapam de reorganizare.

Nici cei de la AJOFM Salaj nu au vreo idee despre subiect. In prezent, institutia numara 39 de lucratori, pe langa care mai sunt doua posturi vacante. Nici asa nu ne descurcam, tinand cont ca volumul de munca este foarte mare, iar la final de 2009-inceput de 2010, opt salariati au fost transferati la Agentia de Prestatii Sociale, spune Mircea Pop, adjunctul agentiei salajene.

Foarte mult de munca pare sa fie si la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, daca e sa ne luam dupa afirmatiile directorului adjunct, Florian But. Avand in vedere modificarile legislative din domeniu, dar si activitatile curente – recalculari de pensii, grupele de munca etc., suntem sub nivelul de resurse necesar, mentioneaza oficialul, potrivit caruia structura institutiei cuprinde 62 de posturi. Intrebat ce efect ar avea o diminuare cu 25 de procente a numarui de slujbe din CJP Salaj, But ne-a declarat: Desfiintarea unui singur post s-ar resimti puternic asupra activitatii noastre, daramite daca vorbim despre un sfert din structura, adica 15 posturi.

10 oameni ar putea zbura din Directia Silvica

Regia Nationala a Padurilor Romsilva a anuntat ca va disponibiliza aproximativ 800 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Potrivit oficialilor regiei, in sistem exista la ora actuala 19.470 de angajati, cei 800 urmand sa fie disponibilizati pe masura ce terenurile vor fi retrocedate fostilor proprietari, iar suprafetele de padure din administrarea statului vor fi tot mai putine.

Dorel Oros, directorul Directiei Silvice Salaj, spune ca la nivel de institutie exista foarte multe posturi vacante – in jur de 50-60, motiv pentru care spera sa nu fie vorba si despre disponibilizari. Totusi, daca acestea s-ar impune, oficialul preconizeaza ca vor fi vizati maxim 10 angajati, si aceia – personal auxiliar. Directia Silvica Salaj numara in prezent 380 de salariati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »