Declaratiile fiscale vor fi depuse doar electronic

Magazin Salajean 1 noiembrie 2010 0

Declaratiile fiscale vor fi depuse doar electronic

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut faptul ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.

Astfel, la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National, urmatoarele declaratii: 100 – Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat;

101 – Declaratie privind impozitul pe profit; 102 – Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale; 120 – Decont privind accizele; 130 – Decont privind impozitul la titeiul din productia interna; 300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata; 301 – Decont special de taxa pe valoarea adaugata; 390 VIES – Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare; 710 – Declaratie rectificativa.

Declaratiile mentionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii 455/2001 privind semnatura electronica.

Pentru garantarea securitatii operatiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor inregistra conform instructiunilor de utilizare a serviciului depunere declaratii on-line, publicate pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.mfinante.gov.ro, sectiunea Declaratii electronice/inregistrare certificate digitale. Aceeasi procedura se aplica si in situatia in care titularul certificatului calificat este desemnat sau imputernicit de catre mai multi contribuabili pentru semnarea declaratiilor fiscale.

Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditati in prezent se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (www.mcsi.ro), Registrul furnizorilor de servicii de certificare. Procedurile de obtinere a certificatelor digitale sunt publicate pe site-urile Internet ale furnizorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »