Declaratiile de venit trebuie depuse pana in 15 mai

Magazin Salajean 4 mai 2007 0

Persoanele care au obtinut anul trecut alte venituri in afara de salarii, respectiv venituri din profesii liberale sau din drepturi de proprietate intelectuala, au la dispozitie mai putin de doua saptamani sa-si depuna fisele fiscale.

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj, contribuabilii – persoane fizice, au obligatia declararii veniturilor obtinute la nivelul anului 2006, atat din Romania, cat si din afara tarii, prin completarea si depunerea Declaratiei speciale privind veniturile realizate – formularul 200 si a Declaratiei privind veniturile din strainatate – formularul 201. Declaratia de venit global trebuie trimisa la administratia financiara la care este arondat contribuabilul, pana la data de 15 mai a.c. Aceeasi obligatie o au si contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole sau din chirii, precum si cei care au obtinut comisioane ori au desfasurat activitati in baza contractelor sau conventiilor civile. Pentru veniturile din strainatate, DGFP precizeaza ca acest segment al contribuabililor trebuie sa depuna cate o Declaratie privind veniturile din strainatate, pentru fiecare tara – sursa a veniturilor, dar si pentru fiecare categorie de venit realizat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a trimis deja prin posta, in perioada 16-27 aprilie, formularele pentru declaratia de venit. Persoanele care nu au primit aceste documente, le pot obtine de la unitatile fiscale teritoriale sau de pe pagina de internet a Fiscului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »