Declaratie unica pentru impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale

Magazin Salajean 6 ianuarie 2011 0

Declaratie unica pentru impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP)Salaj face cunoscut contribuabililor, platitori de impozite, taxe si contributii sociale ca, de la 1 ianuarie, Guvernul a decis, prin HG, introducerea declaratiei fiscale unice pentru contributiile de asigurari sociale si impozitul pe venit, pentru a simplifica procedurile administrative si pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri din Romania in vederea indeplinirii obligatiilor de declarare. Astfel, declaratia se va depune la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), respectiv la unitatile fiscale teritoriale in a caror evidenta sunt inregistrati contribuabilii ca platitori de impozite, taxe si contributii.

DGFP Salaj sustine, prin intermediul unui comunicat de presa, ca masura introducerii declaratiei unice vine in sprijinul contribuabililor care au calitatea de angajatori si reprezinta o modalitate mult mai eficienta de depunere a declaratiilor prin eliminarea celor patru ghisee la care trebuie sa se prezinte contribuabilul in prezent, pentru depunerea lunara a cinci declaratii, respectiv doua la ANAF si cate una la Casa de Pensii, Casa de Sanatate si ANOFM, toate informatiile regasindu-se in formularul 112.

Obligatia completarii si depunerii formularului 112 – Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, revine persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului. Declaratia 112 se utilizeaza pentru declararea contributiilor sociale datorate incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere pana la data de 25 februarie 2011, inclusiv.

Pana la data de 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie online, fie la ghiseu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (discheta, CD, stick). Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat electronic calificat si inregistrarea la organele fiscale.

Incepand cu data de 1 iulie 2011, noul formular al declaratiei unice va fi completat, semnat si transmis online, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul portalului e-Romania.

Avand in vedere importanta deosebita a declaratiei unice, DGFP Salaj organizeaza pe tot parcursul lunii ianuarie 2011 intalniri cu contribuabilii pe aceasta tema, la sediul administratiilor fiscale orasenesti si comunale dupa urmatorul program: AFP Crasna in fiecare miercuri a lunii ianuarie, de la ora 14; AFP Zalau, AFP Sarmasag si AFP Hida – in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 12; AFP pentru Contribuabili Mijlocii si AFP Ileanda – in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 10; AFP Simleu si AFP Nusfalau – in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 14; AFP Jibou in fiecare joi a lunii ianuarie, de la ora 15; AFP Cehu – in fiecare vineri, a lunii ianuarie, de la ora 10.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »