Declaratia unica a fost prezentata mediului de afaceri salajean

Magazin Salajean 28 ianuarie 2011 0

Declaratia unica a fost prezentata mediului de afaceri salajean

Peste 250 de persoane au participat ieri, la dezbaterea referitoare la declaratia unica 112, de la Camera de Comert si Industrie Salaj. Informatiile au fost diseminate de catre specialisti ai Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj (reprezentata de directorul executiv adjunct Cornel Magyar), ai Camerei de Comert si Industrie Salaj (reprezentata de directorul general Florian Ignat), precum si de specialisti ai Casei Judetene de Pensii, Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Inspectiei Muncii, Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Actiunea a starnit interesul mediului de afaceri salajean, daca tinem cont de numarul mare de participanti (reprezentati ai mediului de afaceri din Salaj, contribuabili mici si mijlocii, persoane fizice care au calitatea de angajator, reprezentanti ai unor institutii publice), care s-au interesat de: modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a “Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, formularul 112, adoptate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1397/2010 si publicate in Monitorul Oficial nr. 897/31 decembrie 2010. In acest cadru, s-a admis ca oamenii de afaceri au de facut fata unei avalanse de acte normative legate de declaratia unica. S-au dat detalii referitoare la modul de accesare al soft-ului, la modul de deducere al unor contributii si s-au mentionat termenele limita pentru depunerea actelor.

Scopul introducerii Declaratiei 112 a fost acela de a reduce numarul declaratiilor fiscale, prin comasarea a cinci declaratii care se depunea la patru institutii. Specialistii DGFP Salaj au prezentat participantilor procedura de completare si depunere a Declaratiei 112, etapele care trebuie parcurse si conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea certificatului digital calificat, cerintele tehnice pentru utilizarea in bune conditii a aplicatiilor informatice puse la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice, ANAF, pentru incarcarea si validarea datelor necesare depunerii „Declaratiei unice”. Dialogul si aplicatiile practice, cu exemple concrete, au ocupat cea mai mare parte din timpul alocat dezbaterii, participantii primind raspunsuri la intrebarile adresate.

De mentionat ca aceasta intalnire a facut parte dintr-o campanie de informare a opiniei publice asupra importantei introducerii declaratiei unice, derulata de DGFP Salaj pe tot parcursul lunii ianuarie constand in intalniri saptamanale cu contri-buabilii pe aceasta tema, la sediul administratiilor fiscale orasenesti si comunale, informarea acestora prin intermediul mass mediei locale precum si a pliantelor puse la dispozitia celor interesati la sediile administratiilor fiscale orasenesti si comunale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »