De voie, de nevoie: Medicii de familie vor semna contractul cadru

Magazin Salajean 10 iunie 2011 0

De voie, de nevoie: Medicii de familie vor semna contractul cadru

Trei sferturi din medicii de familie din judeţul Sălaj au anunţat că vor semna contractul cadru pentru 2011, iar restul vor accepta, de voie, de nevoie semnarea lui. Asta, ca urmare a anunţului făcut ieri de preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, cum că medicii de familie din întreaga ţară vor depune actele pentru contractare, pentru binele bolnavilor.

Medicii de familie au decis ieri să semneze noile contracte de servicii cu Casele de Asigurări de care aparţin, deşi negocierile vor continua în perioada următoare, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă. Hotărârea a fost luată pentru ca bolnavii care au nevoie de bilete de trimitere către specialişti, de bilete de internare, de reţete compensate şi gratuite să nu sufere din lipsa acestor acte.

La nivel de Sălaj, până ieri, 83 de medici de familie anunţaseră semnarea contractului cadru, ei reprezentând trei sferturi din totalul de 117 medici de familie pe care îl are judeţul. Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, şi restul de 34 vor semna contractul respectiv, având în vedere anunţul făcut de preşedintele Patronatului Medicilor de Familie. De altfel, Bârsan a declarat în mai multe rânduri că se aşteaptă ca, în final, toţi medicii de familie să semneze actul respectiv, aşa cum ar fi „normal şi moral”, declaraţia fiind o reacţie la refuzul medicilor de a spune „Da” actului cu pricina.

Reamintim că situaţia semnării contractului respectiv este cu atât mai importantă cu cât refuzul doctorilor de a mai munci în sistemul asigurărilor de sănătate i-a afectat direct pe sălăjenii care au avut nevoie de reţete subvenţionate, bilete de trimitere către specialişti ori de internare în spital şi care astfel nu au avut acces la aceste acte.

În cadrul negocierilor dintre reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prima din cele două părţi a cerut 200 de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor, în timp ce răspunsul primit a fost că nu există susţinere financiară pentru această sumă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »