De vanzare in magazinele alimentare din judet: Orez cu gargarite si faina cu excremente de soarece

Magazin Salajean 3 septembrie 2010 0

De vanzare in magazinele alimentare din judet: Orez cu gargarite si faina cu excremente de soareceToate cele 12 magazine alimentare controlate de comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj, la sfarsitul lunii trecute, au fost amendate pentru comercializarea de produse expirate. Patronii acestor unitati s-au ales cu sanctiuni contraventionale in valoare de 31.000 de lei. In timpul controlului, comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj au gasit peste 100 de kilograme de produse cu termenul de valabilitate depasit, printre care carne si produse din carne, branzeturi, produse lactate, ciocolata, cipsuri, ulei de masline etc.

Potrivit directorul CJPC Salaj, Claudiu Silaghi, controlul tematic s-a derulat in perioada 19-27 august, si a vizat comercializarea produselor alimentare atat in unitatile din mediul urban, cat si la sate. Au fost identificate 111 kilograme de produse in valoare de aproximativ 1.300 de lei. Acestea au fost retrase definitiv de la comercializare, fiind intocmite procese de distrugere pentru intreaga cantitate, a declarat Claudiu Silaghi.

Insa nu doar zecile de kilograme de produse expirate gasite pe rafturile din magazine reprezinta un aspect ingrijorator, ci starea in care au fost gasite anumite produse. Potrivit sursei citate, in unele unitati s-a descoperit carne si mezeluri cu urme de mucegai, dar si pungi cu orez si gargarite. Socant a fost pentru comisari sa gaseasca, la un operator economic din mediul rural, cativa saci cu faina care prezenta excremente de rozatoare. Administratorii respectivului magazin vindeau faina la vrac, in functie de solicitarea clientilor. Comisarii i-au aplicat acestuia o sanctiune contraventionala in valoare de 3.000 de lei.

Reprezentantii CJPC Salaj au anuntat ca vor desfasura in continuare actiuni de control pe tema comercializarii produselor alimentare, data fiind cantitatea de alimente expirate gasite in ultimele saptamani in magazinele din judet, atat din orase cat si in cele din mediul rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »