De sase ori mai multe suspendari

Magazin Salajean 19 aprilie 2010 0

De sase ori mai multe suspendariPeste 200 de firme din judetul Salaj au fost nevoite sa-si suspende activitatea in primele trei luni ale acestui an, din cauza crizei economice, arata datele publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cand 33 de agenti economici au optat pentru aceasta operatiune, numarul societatilor suspendate a crescut de aproape sase ori. Judetul se afla la mijlocul clasamentului national din punct de vedere al nivelului cresterii si depaseste media pe tara cu 165 de procente.

Saltul este ceva mai temperat la capitolul firme dizolvate, numarul acestora ajungand in intervalul ianuarie-martie 2010 la 15, de peste doua ori mai multe decat in urma cu un an. In schimb, tot mai putine sunt societatile care opteaza pentru radieri voluntare. Daca in primele trei luni din 2009, 162 de agenti economici au fost radiati de la Registrul Comertului, in acest an, numarul lor a scazut cu 11 procente, ajungand la 144.

La nivel national, numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele trei luni din 2010 s-a majorat de peste patru ori, pana la aproape 20.000 de companii. Cele mai multe companii care si-au inchis temporar portile se afla in Bucuresti, urmat de judetele Cluj, Brasov, Bihor, Constanta si Timis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »