De sarbatori, comerciantii vor fi purecati la sange

Magazin Salajean 10 decembrie 2007 0

De sarbatori, comerciantii vor fi purecati la sange

Pentru ca sarbatorile de iarna bat la usa, saptamana trecuta, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, i-a convocat la sediul Institutiei Prefectului pe sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgente, Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Autoritatii de Sanatate Publica, Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Garzii Financiare si Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Salaj. Scopul intalnirii a fost legat de definitivarea protocoalelor de colaborare intre aceste institutii pentru perioada urmatoare, la nivelul judetului.

In urma sedintei, s-au stabilit si protocoale privind efectuarea unor controale comune, in perioada sarbatorilor de iarna, urmarindu-se obiectivele: siguranta alimentara, circulatia animalelor, sacrificarea animalelor, comercializarea brazilor, respectarea prevederilor legale privind comercializarea petardelor, asigurarea masurilor de siguranta in locasurile de cult si in zonele aglomerate etc.

In cadrul echipelor mixte de control, alaturi de institutiile semnatare ale protocoalelor, vor fi cooptati si reprezentanti ai Institutiei Prefectului Salaj.

Institutiile implicate in aceste actiuni vor intocmi rapoarte privind rezultatele verificarilor efectuate in teritoriu, avandu-se in vedere ca, in perioada imedita urmatoare, sa fie publicate in presa locala toate informatiile privind sacrificarea animalelor, fiind stabilit ca la finalul campaniei de verificare sa se prezinte rezultatele acesteia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »