De luni, zălăuanii pot cere ajutoare pentru încălzirea locuinţei

Andreea Vilcovschi 26 septembrie 2012 0
De luni, zălăuanii pot cere ajutoare pentru încălzirea locuinţei

Zălăuanii care vor să beneficieze de sprijin financiar pentru plata facturilor la încălzire îşi pot depune cererile la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară, din Piaţa Iuliu Maniu, nr. 3-5, camera 13, începând din data de 1 octombrie 2012.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Zalău, persoanele care se încălzesc cu gaze naturale îşi vor procura formularele tipizate de la casieria E.ON Gaz, iar cele care folosesc lemnele ori încălzirea termică, de la registratura Direcţiei.

Sprijinul financiar se acordă pentru intervalul 1 noiembrie 2012-31 martie 2013. Dosarele se preiau de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00, iar pentru a primi subvenţie pe toată durata sezonului rece trebuie să depună dosarele cel târziu în 25 octombrie, se mai arată în comunicatul amintit.

Venitul net maxim pe membru de familie în vederea acordării ajutoarelor la încălzire este de 615 lei pentru gaze şi lemne, iar pentru subvenţia la energie termică este de 786 de lei pentru familii, respectiv 1.082 lei pentru persoanele singure.

De acest ajutor pot beneficia doar persoanele care se încadrează anumitor criterii de eligibilitate. Conform reglementărilor în vigoare, solicitanţii care au în proprietate mai multe bunuri imobile ori care detin un autovehicul cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 de centimetri cubi nu au dreptul la sprijin financiar. Subvenţia nu se acordă nici persoanelor care deţin utilaje agricole (tractoare, combine autopropulsate), utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale) ori utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă). Sunt excluşi din categoria beneficiarilor şi cei care au depozite bancare de peste 3.000 de lei, dar şi proprietarii de terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curte aferentă de peste 1.000 de metri pătraţi în mediul urban, respectiv de peste 2.000 de metri pătraţi în mediul rural.

Printre bunurile ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei se numără şi terenurile arabile şi fâneţele, viile şi livezile, păşunile, fâneţele şi terenurile forestiere. Solicitanţii nu au şanse să primească subvenţie nici dacă deţin mai mult de trei bovine, mai mult de cinci porcine, peste 20 de ovine/caprine ori peste 15 familii de albine.

În iarna trecută, 2.879 de zălăuani au primit subvenţie la încălzire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »