De la anul, trei tichete si la Rabla pentru tractoare

Magazin Salajean 9 septembrie 2010 0

De la anul, trei tichete si la Rabla pentru tractoare

Programul Rabla pentru tractoare se va modifica, in 2011, pentru a da posibilitatea celor interesati sa cumpere un tractor nou folosind doua-trei tichete valorice, la fel ca in cazul masinilor, a anuntat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Decizia vine in conditiile in care programul s-a dovedit a fi un esec, din cauza diferentei prea mari dintre pretul unui bon valoric de 17.000 lei oferit la casarea unui tractor vechi si pretul de achizitie al unuia nou. La nivelul judetului, niciun salajean nu s-a aratat interesat, pana in acest moment, de programul de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, potrivit reprezentantilor centrelor de colectare/recilare a vehiculelor scoase din uz, desi exista infrastructura necesara pentru casarea acestor utilaje.

In tara, din cei 22 de producatori validati in acest program, 10 nu au comercializat pana acum nicio unitate. Ceilalti 12 au vandut, in total, 150 de unitati, pentru care au solicitat decontarea sumei totale de 2,37 milioane de lei, mult sub nivelul total de 100 de milioane de lei alocati in 2010 acestui program.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »