De la an la an, Turiştii care ajung în Sălaj – tot mai puţini

În cursul anului trecut, în perioada ianuarie-noiembrie, judeţul Sălaj a atras mai puţini turişti comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2013. Potrivit unor informaţii furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Sălaj, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele 11 luni ale anului 2014 au însumat 30.322 de turişti, în scădere cu 3,8 la sută faţă de cele înregistrate în perioada corespunzătoare din anul precedent.
Referitor la sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică din Sălaj, cea mai mare pondere au deţinut-o turiştii din Europa cu 92,3 la sută din totalul turişti străini, 25,7 la sută din aceştia fiind din Ungaria. Potrivit DJS Sălaj, în perioada precizată, sosirile în hoteluri au deţinut o pondere de 51,5 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

Hotelurile, preferate de turişti pentru cazare

De asemenea, înnoptările în structurile de primire turistică în perioada ianuarie – noiembrie 2014 au fost în număr de 74.104, în scădere cu 8,5 la sută faţă de cele înregistrate în perioada corespunzătoare din anul precedent. Referitor la înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai marepondere au deţinut-o turiştii din Europa cu 89,8 la sută din total turişti străini, 26 la sută dintre aceştia fiind din Italia. Înnoptările în hoteluri au deţinut o pondere de 61,3 la sută din numărul total al înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
Tot în perioada amintită, durata medie a şederii în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în perioada a fost de 2,4 zile la turiştii români şi 2,5 zile la turiştii străini,iar indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la spaţiile de cazare din: hoteluri – 23,1 la sută, căsuţe turistice – 23 la sută, bungalouri – 14,7 la sută, vile turistice şi 13,8 la sută şi pensiuni agroturistice – 10,9 la sută.

Leave a Comment