De la 1 ianuarie 2009, Indemnizatia pentru mame va deveni 85 la suta din media veniturilor din ultimul an

Magazin Salajean 16 octombrie 2008 0

De la 1 ianuarie 2009, Indemnizatia pentru mame va deveni 85 la suta din media veniturilor din ultimul an Deputatii au adoptat, ieri, un proiect de lege care prevede ca indemnizatia pentru mamele care sunt in concediu de maternitate sa se calculeze la 85 la suta din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei. Proiectul de lege a fost initiat de 12 senatori si deputati si vine in sprijinul mamelor care realizeaza venituri salariale mari.

Initativa legislativa prevede ca persoanele care intra in concediu pentru cresterea copilului pot primi, la alegere, pe o perioada de doi ani, o indemnizatie lunara de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85 la suta din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni. Prevederile proiectului de lege se vor pune in aplicare incepand cu 1 ianuarie 2009 si nu de la 1 ianuarie 2008, asa cum se preciza in initiativa legislativa.

Proiectul a fost initiat de vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, si a fost sustinut de alti 11 parlamentari. De remarcat faptul ca Guvernul a dat un aviz negativ proiectului, insa, cand acesta a intrat in dezbatere la Camera Deputatilor, Executivul a revenit asupra deciziei, iar Ministerul Muncii a sustinut si el masura.

Potrivit directorului adjunct al Directiei Muncii Salaj, Alexandru Pop, la aceasta ora, in judetul nostru, sunt 1.821 de mame si 48 de tatici, aflati in concediu de paternitate, care primesc indemnizatii pentru cresterea copilului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »