De ieri: Romii din Cerat au baie cu dusuri si masini de spalat

Magazin Salajean 23 aprilie 2010 0

De ieri: Romii din Cerat au baie cu dusuri si masini de spalat

Baia comunala pe care autoritatile locale din comuna Valcau de Jos au construit-o pentru comunitatea de romi din Cerat a fost data ieri in folosinta, proiectul fiind caracterizat drept unul de succes de catre reprezentantii FRDS, cei care au finantat investitia.

Sali de dusuri, toalete publice si o incapere dotata cu masini de spalat au fost date ieri in folosinta celor aproximativ 700 de persoane din comunitatea de etnie roma din Cerat. Proiectul demarat anul trecut de autoritatile locale din Valcau de Jos este unic in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, dat find modul ingenios in care edilii locali au reusit sa imbine componenta sociala cu rezolvarea unei nevoi stringente pentru familiile sus amintite.

Supervizorul proiectului din partea FRDS, Stelian Moldoveanu, ne-a declarat ca investitia este o reusita si ca poate fi luat ca exemplu de alte administratii ce vor sa acceseze fonduri europene pentru folosul cetatenilor pe care ii reprezinta. Este un proiect unic in nord-vestul tarii, ce poate fi luat drept model de buna practica de catre alte autoritati locale. Este un succes ce s-a realizat aici si marturisesc ca sunt incantat, a declarat supervizorul FRDS.

Pentru ca baia si echipamentele cu care este dotata sa poata fi folosite in bune conditii de catre beneficiari, administratia locala a angajat o persoana care se va ocupa de intretinerea incaperilor. In plus, cetatenii romi au primit si informatii privind mentinerea unei igiene adecvate, iar medicul de familie din comuna va efectua regulat vizite in comunitate, pentru informarea si constientizarea populatiei asupra necesitatii de a respecta normele de igiena.

Primarul comunei Valcau de Jos, Ioan Rosan, ne-a declarat ca valoarea totala a investitiei a fost de 120.000 de euro, din care doar 30.000 de euro au fost folositi pentru amenajarea si dotarea baii comunale. Diferenta de 90.000 de euro a fost utilizata pentru amenajarea drumului care face legatura intre Cerat si restul comunei. Este vorba de 1,5 kilometri de drum pietruit, care acum poate fi folosit fara probleme, a conchis Ioan Rosan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »