De Crăciun, cazare gratuită pentru 35 de pelerini la Strâmba şi Bic

Mihaela Moldovan 12 decembrie 2012 2
De Crăciun, cazare gratuită pentru 35 de pelerini la Strâmba şi Bic

 

Mănăstirile Strâmba şi Bic pun la dispoziţia pelerinilor interesaţi de turismul ecumenic şi care doresc să îşi petrească sărbătoarea Crăciunului în linişte şi rugăciune un total de 35 de locuri de cazare, toate gratuite. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, Gabriel Gârdan, a declarat că, la fel ca în anii precedenţi, rezervările pot fi făcute în limita disponibilităţii.

Mănăstirea Strâmba este una dintre mănăstirile ortodoxe vechi ale Transilvaniei, singura de călugări din Sălaj. A fost înfiinţată, după unele surse istorice, în secolul XV, în localitatea Păduriş, iar numele provine probabil de la o credincioasă „strâmbă şi şchiopă” care a lăsat moştenire locul pe care a fost ridicată mănăstirea. Biserica de lemn din Mănăstirea Strâmba a fost ridicată spre sfârşitul secolului 18 şi se află pe lista monumentelor istorice de patrimoniu.

În ceea ce priveşte Mănăstirea Bic, aceasta este una de maici, construcţia ei fiind demarată în 1995. Mănăstirea Bic se află la o distanţă de 5 kilometri de oraşul Şimleu Silvaniei şi are în incintă o biserică din lemn care datează din anul 1720.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 12 decembrie 2012 at 09:18 - Reply

    Este cu totul si cu totul deosebit acest gest,cu atit mai mult cu cit se stie cit de greu se traieste in aceste locuri si cu cit de putini bani.Felicitari staretilor si vietuitorilor din cele doua manastiri.Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti si sa va dea Sarbatori fericite si binecuvintate.Poate magazinule salajean vei scrie ceva,pe viitor,si despre aceste aspecte ale vietii noastre care,de cele mai multe ori,ramin nebagate in seama.Din pacate.

  2. ANONIM 12 decembrie 2012 at 13:29 - Reply

    Inainte de a scrie ar trebui sa va edificati. Spre cultura d-voastra sa stiti ca mai este o manastire de calugari linga BOBOTA in SALAJ si inca una laVOIEVODENI tot in SALAJ.

Lasa un Raspuns »