De cinci ori mai multe radieri in Salaj

Magazin Salajean 19 iulie 2010 0

De cinci ori mai multe radieri in SalajDinamica suspendarii activitatii firmelor din judetul Salaj este in continua scadere. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), la finele lunii iunie 2010, acest indicator a ajuns la valori negative, de -48,53 la suta, fata de 521,21 la suta cat era la sfarsitul luni aprilie. Mai exact, in prima jumatate de an, doar 437 de societati au fost suspendate, in timp ce in perioada corespunzatoare din 2009, numarul agentilor economici care au apelat la aceasta procedura a fost aproape dublu.

O scadere mult mai mare se observa la capitolul dizolvarile voluntare, unde, in intervalul ianuarie-iunie 2010 au fost inregistrate doar 27 de astfel de actiuni, fata de 95 in urma cu un an. In ceea ce priveste radierile voluntare, saltul este unul exploziv, fiind un efect al radierilor din oficiu realizate de Registrul Comertului in urma expirarii termenului in care persoanele fizice si asociatiile familiale puteau opta pentru transformarea in persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale.

Datele ONRC arata ca in primul semestru din anul in curs, 1.549 de societati au fost radiate din evidentele institutiei, de peste cinci ori mai multe decat in aceeasi perioada din 2009.

Salajul avea, la final de iunie, 9.218 comercianti activi, adica un procent din totalul pe tara, dintre care 42,2 la suta sunt persoane fizice autorizate. De la inceputul anului au fost inmatriculate 695 de firme, fata de 666 in aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai multe au fost PFA-urile (319), urmate de SRL-uri (195) si intreprinderi individuale (164).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »