De ce sa nu consumam droguri

Magazin Salajean 6 aprilie 2009 0

De ce sa nu consumam droguri

Sala Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau a gazduit vineri, 4 aprilie, Conferinta teritoriala de lupta antidrog, a 21-a din seria de 40 care se vor desfasura anul acesta in intreaga tara. La manifestarea organizata sub genericul Tinerii si propriile lor valori au fost prezenti Gigel Lazar – coordonator al EURAD in Romania si reprezentant al tarii noastre in Consiliul Europei, Dinu Iancu Salajanu – directorul Casei de Cultura Zalau, Florin Chiritescu – secretarul general al Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR), Ionel Ciunt – prefectul judetului Salaj, Ioan Abrudan – inspector scolar general ISJ Salaj, Valer Merce – coordonatorul CPECA Salaj, dar si reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie si ai Bisericii.

Mai toti cei enumerati au luat cuvantul si au expus, in fata unui auditoriu format din elevi ai liceelor si scolilor generale salajene, riscurile detinerii, consumului si traficului de droguri. Ma bucura prezenta in sala a multor tineri. Ma bucura, de asemenea, prezenta multor reprezentanti ai institutiilor cu rol in educarea, constientizarea si prevenirea consumului si traficului de droguri in randul tinerilor. Ma adresez tinerilor spunandu-le ca este important ceea ce fac dupa ore, in timpul lor liber. Trebuie sa existe cluburi unde tinerii sa-si petreaca in mod util si cat mai placut timpul liber. Ce oferim insa tinerilor de astazi? Unde se duc ei? Unde isi petrec timpul liber? Este cazul sa ne gandim la acest aspect si sa gasim si raspunsul. Trebuie facute multe in acest sens. Este necesar sa stopam acest flagel al consumului de droguri de la radacina. Nu am venit sa va spunem sa nu consumati droguri. Lucrul acesta l-am facut timp de 10 ani si nu a avut nici un rezultat.

Am venit sa va spunem de ce sa nu consumati droguri, a spus Gigel Lazar. Organizatorii au pus accentul pe comunicare si dialog, trecand in revista cauzele si efectele consumului de droguri, precum si solutiile cele mai potrivite pentru diminuarea acestui fenomen. Totodata, membrii Centrului-info din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau vor incerca sa identifice si sa puna in aplicare o serie de actiuni ce pot fi organizate in lupta antidrog, cum ar fi intalniri cu tinerii, spectacole artistice sau concursuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »