De Anul Nou, peste o suta de salajeni au fost pusi pe liber

Magazin Salajean 4 ianuarie 2012 0

De Anul Nou, peste o suta de salajeni au fost pusi pe liberAnul Nou a venit la mai mult de o suta de salajeni cu vestea proasta a concedierii. Criza continua sa faca ravagii in Salaj, unde numai in lunile noiembrie si decembrie au fost pusi pe liber 337 de angajati de la sapte firme.

Cateva societati comerciale si institutii din judet au facut concedieri colective tocmai pe sfarsitul anului 2011. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene de Ocuparea Fortei de Munca Salaj, Florica Breban, patru societati au anuntat trimiterea in somaj, din 31 decembrie 2011, a unui numar de 122 de persoane. Este vorba de Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare care a pus pe lista disponibilizarilor 51 de salariati, SC Forsacom SRL, cu 21, Agentia Romana de Securitate, cu o persoana si SC Consinit, cu 48.

In ultimele doua luni, la AJOFM Salaj, patru antreprenori (SC Comigex Constructii SRL, SC Constructii Montaj SA, SC G4S Secure Solutions SRL, SC Mamiva SRL au anuntat trecerea in somaj a 215 salajeni, pentru 75 dintre acestia fiind deja intocmite dosarele de somaj.

Jumatate din disponibilizati, someri cu acte-n regula

In anul 2011, numarul total al disponibilizarilor comunicate la AJOFM Salaj a fost de 650, din care pana la aceasta data au intrat efectiv in somaj 332 de persoane, diferenta fiind persoane pentru care urmeaza sa fie intocmite dosarele pentru indemnizatii sau care si-au gasit deja un loc de munca. De la inceputul lui 2011, alte 16 societati din judet au facut restructurari de personal. In luna ianuarie, firmele: SC Comigex Constructii SRL, DGADPP Zalau Serviciul Public de Transport Distributie Furnizare Energie Termica si Electrica SA, au anuntat trecerea in somaj a 43, 18, respectiv, 5 salariati (din care 42,13 si respectiv, 4 au intrat efectiv in evidentele AJOFM Salaj).

De la inceputul lunii aprilie si pana la finele lunii iunie, cinci firme cu facut concedieri colective. Este vorba de: SC Rominserv SRL cu 49 de disponibilizari anuntate, Compania Nationala de Autostrazi-9, SC Rompetrol Logistics SRL-10, SC Uti Spatiu Facility Management-2, SC G4S Secure Solution SRL-2 (din numarul total de disponibilizari, 17 persoane au intrat in somaj). Din iulie pana in august, alte sapte societati au anuntat trimiterea in somaj a 87 de salajeni, 53 dintre acestia au intrat efectiv in somaj. Este vorba de societatile: SC G4S Secure Solutions SRL (1), Primaria Cristolt (15), CFR Marfa (37), CFR Calatori (16), SC UTI Facility Management (2) si SC Rominvest Impex SRL (16). Concedieri mari s-au facut si la Cemacon, care in intervalul septembrie-decembrie, a renuntat la 88 de angajati, 82 dintre acestia sunt acum someri cu acte.

Reiteram faptul ca la finele lunii noiembrie, in Salaj erau inregistrati in evidentele AJOFM, 6.674 de someri, mai multi cu 164 fata de luna octombrie. Rata somajului din noiembrie 2011 a fost de 6,28 la suta, in scadere cu 1,67 la suta fata de aceeasi luna a anului 2010. Din totalul somerilor salajeni, 2.723 primesc indemnizatii de somaj, diferenta, de 3.951, nu mai beneficiaza de aceasta masura de protectie sociala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »