De-a alba-neagracu CNP-ul la recensamant

Magazin Salajean 27 octombrie 2011 0

De-a alba-neagracu CNP-ul la recensamantRecenzorul suna intotdeuna de doua ori la usa…

Pentru completarea formularelor la recensamantul locuintelor si populatiei este obligatorie declararea codului numeric personal. Salajenii care nu si-au declarat CNP-ul vor fi vizitati din nou de recenzori.

Declararea CNP-ului a fost obligatorie la startul actiunii de recenzare; la cateva zile, insa, acest lucru a fost contramandat, iar in final, sa se anunte acum ca s-a revenit. Salajenii trebuie sa informeze recenzorii cu privire la datele solicitate, inclusiv, codul numeric personal.

Subliniem obligativitatea inregistrarii CNP-ului in formularele de recensamant, pentru evitarea dublelor inregistrari si pentru a putea implementa si in Romania registrele persoanelor. Atat CNP-ul, cat si celelalte date inscrise pe formular sunt confidentiale si vor fi folosite doar ca informatii statistice, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Elena Muresan, directorul Directiei Judetene de Statistica Salaj.

Prefectul Salajului, Vegh Alexandru a subliniat ca cei care nu vor sa declare CNP-ul, vor suporta rigorile legii. Salajenii care nu si-au dat CNP-ul recenzorilor vor primi din nou vizita acestora.

Volumul activitatii de recenzare la nivel de judet se apropie de 50 la suta. Din informatiile furnizate de Elena Muresan, in perioada 20-25 octombrie 2011, in judetul Salaj au fost recenzate 59.060 de locuinte, reprezentand 57,95 la suta din numarul total al locuintelor estimate a fi inregistrate si un numar de 135.690 persoane. In Romania, in primele sase zile de recensamant, au fost recenzate, 4.897.785 de locuinte, reprezentand 56,74 la suta din numarul total al locuintelor estimate a fi inregistrate si un numar de 11.881.334 persoane (prezente, temporar absente si plecate pe o perioada indelungata din gospodaria din care fac parte).

In 30 localitati din judet, inregistrarea datelor statistice a fost superioara mediei calculate la nivel judetean. Procentele cele mai mari in activitatea de recenzare s-au inregistrat in comunele: Rus-77,94 la suta, Pericei-75,42 la suta, Creaca-75,22 la suta, Treznea-75,11 la suta, Zalha-73,32 la suta, Fildu de Jos-70,09 la suta. La polul opus, cu un ritm mai lent de inregistrare a datelor, se afla urmatoarele unitati administrativ-teritoriale: Camar, cu 42,42 la suta; Plopis cu 43,64 la suta, Dragu cu 45,72 la suta, Sag, cu 47,04 la suta, Ileanda cu 48,22 la suta si Marca, cu 50 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »