De 1 Decembrie: La Spitalul Judetean e asigurata continuitatea

Magazin Salajean 30 noiembrie 2010 0

De 1 Decembrie: La Spitalul Judetean e asigurata continuitatea

In sectiile cu paturi ale Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in laboratoarele si serviciile pentru sectiile cu paturi se va asigura continuitatea asistentei medicale in 1 Decembrie, conform graficelor de lucru si a graficului de garda, se arata intr-un comunicat de presa remis de unitatea medicala respectiva.

De asemenea, vor functiona liniile de garda de profil si se va acorda asistenta medicala de urgenta, iar conducerea operativa va fi asigurata cu factori de decizie din componenta echipei manageriale.

Cei care vor avea zi libera, potrivit prevederilor Codului muncii, sunt angajatii din Ambulatoriul integrat al spitalului, din laboratoare si servicii medicale, personalul TESA si muncitorii.

Circa 300 de salajeni la Urgenta

Aproape 300 de salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, in week-end, cele mai multe cazuri ramanand fracturile, entorsele, contuziile si plagile, 62 de pacienti primind asemenea diagnostice.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Spitalul Judetean, 63 de persoane au fost depistate cu fracturi, entorse si contuzii, 13 cu hipertensiune arteriala, 40 cu raceli si imbolnaviri de sezon, in timp ce noua gravide au solicitat ajutorul medicilor dupa ce li s-a declansat travaliul.

Alte 15 de persoane au fost depistate cu afectiuni ale sistemului digestiv, iar patru salajeni care au tinut sa bea peste masura au ajuns pe mana personalului medical de la UPU in stare de ebrietate. De asemenea, sapte persoane au fost aduse la spital cu rani dupa ce au fost implicate in accidente rutiere si agresiuni.

Din totalul de 299 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 70 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »