Dați-ne strada înapoi (II): o altă mostră de nepăsare a autorităților sugrumă traficul zălăuan

Florin Negoiţă 10 mai 2017 9
Dați-ne strada înapoi (II): o altă mostră de nepăsare a autorităților sugrumă traficul zălăuan

După articolul publicat de cotidianul nostru privind strada din fața Primăriei Zalău, ocupată abuziv de municipalitate și de instituția din vecinătatea ei, cetățenii municipiului ne-au rugat, pe diferite căi, să avem în vedere și strada din fața clădirii Prefecturii și a Consiliului Județean, încadrată ferm între două bariere ca la Palatul Regal, pentru șefii, dar și pentru unii angajați ai Prefecturii care se cred mai cu “moț” și care consideră că orice stradă, proprietate publică, bun al cetățenilor din municipiu, poate fi blocată după cum vrea fiecare. Este inutil să-i amintești unui zălăuan ce deserviciu grav aduce municipiului acest comportament de tip moșieresc al unor oameni care sunt aleși să ne facă viața mai ușoară și să ne dezvolte orașul ori județul, constatând cu toții, însă, că în realitate se întâmplă exact contrariul.

Din partea municipalității, niciun semnal în privința deblocării străzii, fapt care paralizează tot traficul de pe strada Unirii înspre străzile Corneliu Coposu, Gheorghe Doja ori 22 Decembrie 1989 (fostă Crasnei). Tăcere de mormânt, nepăsarea continuă, vorba aceea: „Lasă-i, că le trece”. La fel și la Prefectură, o stradă ca o „arteră” blocată care înfundă și suprasolicită celelalte străduțe, cu consecințe asupra întregului trafic din municipiu, oricum bătut de soartă.

Chiar dacă n-ar avea pentru ce; până la urmă, cu ce drept să blochezi cu bariere o stradă, indiferent care ar fi aceea și o faci proprietate privată? Sunt locuri de parcare suficiente, atât în incinta acestei clădiri, cât și în spatele ei – parcarea este goală aproape mereu. Evident, și aceea este prevăzută cu bariere, ca nu cumva vreun sărăntoc fără funcție să îndrăznească să parcheze pe locurile instituțiilor din clădirea în cauză și ținem parcarea goală.

Nu are niciun sens să mai spui unui zălăuan cum se desfășoară traficul dimineața, dar și la prânz ori seara, pe străzile din jurul acestei clădiri.

Cei care vin dinspre Galerii și vor să intre pe Unirii, așteaptă la coadă, “dopul” fiind format exact în capătul celălalt al străzii, la Primărie, așadar, cele două „păcate” fiind strâns legate unul de celălalt. Dacă străduța din fața Prefecturii ar fi redată circulației, accesul pe strada Unirii ar fi mult mai facil și mai rapid, iar dacă și Primăria ar debloca strada din fața instituției, fluidizarea traficului s-ar simți imediat. Dacă cei care blochează străzi se prevalează, ca scuză, de vizitele oficialilor în județul nostru, asta nu prea ține. În primul rând, vizite ale unor mari șefi nu prea primim sau le avem de două ori pe an. Iar dacă am avea parte de astfel de vizite mai des, să fim serioși, chiar nu am avea unde să-i primim pe oaspeții de seamă? Praf în ochi, așadar, trucuri vechi.

Mai mult, ce individ care ne-ar putea vizita județul ar fi într-atât de important încât să blocăm o stradă pentru el, ca pe vremea lui Ceaușescu? Și, chiar dacă ar fi să fie, nu ar fi nicio problemă: zălăuanii înțeleg și nu se supără dacă, preț de câteva minute, poate o oră, o stradă este blocată în acest scop. Dar, evident că nu acesta este motivul pentru care cele două străzi din centrul municipiului stau blocate de ani, iar autoritățile se fac că plouă. Toate acestea în condițiile în care, acum mai mult ca niciodată, blocarea străzii care trece pe lângă Hală și ajunge în strada 22 Decembrie 1989 din cauza lucrărilor din zonă, apasă și mai mult traficul din Centrul municipiului.

Stradă blocată în față, parcare blocată în spate, urmează să fie blocat și spațiul aerian de deasupra instituțiilor de către cei pe care i-am instalat în funcții ca să aibă grijă de acest oraș ajuns ultimul din regiune și, mai nou, printre ultimele și în comparație cu orașe sau municipii din sud. Iar noi mergem pe mai departe tot înainte și plecăm capetele în fața celor care, prea suficienți ca să mai asculte de cetățean, se fac mereu că nu aud și sfidează un municipiu întreg cu decizii care de prea puține ori ating și interesul celor mulți, dar se găsesc mereu în rezonanță perfectă cu interesele lor.

 

 

Comentarii

comments

9 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 10 mai 2017 at 15:37 - Reply

  Cine sunt cei care parcheaza in spatele CJ.in parcarea fu bariere? Au abonamente sau o considera mosia lor . Mai ceva ca pe vremea fanariotilor privind comportamentul ciocoilor de azi.

  • Anonim 11 mai 2017 at 09:52 - Reply

   este parcare destinata angajatilor cu statut special din CJ Salaj.Nu exista abonament, doar o telecomanda care deschide bariera pentru cine trebuie. Dar acest lucru nu este unic la romani. Este o moda ca institutiile statului sa ocupe abuziv domeniul public si sa faca parcari pentru masnile angajatilor.

  • Anonim 11 mai 2017 at 10:56 - Reply

   intrebarea este: CINE SUNT CEI CARE PARCHEAZA IN FATA INSTITUTIEI? In spate sunt angajatii institutiei, in functie de parcare sunt cei de la CJ Salaj, Prefectura si Primaria Zalau. Caci si in spatele Primariei este o parcare privata pe domeniul public, pentru o parte din angajatii primariei, cei cu statut special.
   Si totusi ai cui sunt masinile din fata institutiilor respective?? Caci nu toate tin de ele, atat la CJ/Prefectura cat si la Primarie.
   Se sugruma traficul in zona central, pentru 5-10 masini de institutie, caci doar atatea sunt ale lor in acele parcari, celelalte sunt ale unor personae importante, care se cred deasupra tuturor, adica sunt POLITICIENI ! Si ei au doua perechi de oua !

 2. Anonim 11 mai 2017 at 08:09 - Reply

  Chiar asa! Macar pana se termina lucrarile de langa paiata strada aia ar trebui deblocata.
  Am putea initia un protest de genul sa claxonam intr-una cand suntem in trafic si stam in coada pe dupa prefectura!

  • Anonim 11 mai 2017 at 10:11 - Reply

   hai sa organizam un protest in centrul Zalaului, sa blocam total aceea strada si bulevardul, de la ceas si pana la primarie !
   ce ziceti ca maine dimineata pe la 7:30 sa incepem sa ne facem treaba in zona cu masinile si sa claxonam in draci, poate asa primarul Ciunt “din Criseni”, o sa afle si el de aceasta problema , ceea a traficului in orasul in care este ales primar, dar el nu stie acest lucru, doarece nu locuieste in acest oras,, ci la domeniul lui din Criseni.
   nu este nevoie de multe masini, 2-3 masini in spatele CJ si 10-15 pe boulevard, si ai blocat tot Zalaul. Si daca o repeti in 2-3 zile lucratoare, luni, miercuri si vineri, sigur afla si primarul de aceasta problema.

   • Anonim 11 mai 2017 at 16:10 - Reply

    iti imaginezi ce s-ar intampla in oras sa se blocheze acea strada, doar 1-2 ore , dimineata cand se duc copii la scoala si liceul din zona. Pai Daca doar unul isi “strica” masina , se blocheaza tot centru orasului ! Caci in acel caz, s-ar bloca stradutele invecinate si asta ar duce la blocarea bulevardului. Ar fi ceva de vis ! Sa nu poata ajunge primarul la servici, sa nu poata veni din Criseni. Sa nu poata Tibi ajunge si el la servici, sa nu poata ajunge angajatii de la CJ sa-si bage masinile in parcarea lor private de pe domeniul public !
    Ma bag la chestia asta, numa sa vad fetele ALESILOR nostril cum se streseaza ca le scade popularitatea in randul pensionarilor si a asistatilor sociali !

 3. Anonim 11 mai 2017 at 10:14 - Reply

  pai in fata primariei, in aceea parcare, doar VIP au voie, asta il include inclusive pe fiul viceprimarului Balajel ! Individul,tipul de om nesimtit si tupeist, care se crede buricul pamantului, isi permite sa faca ce vrea in oras, sa faca “ordine” in traffic, stiind ca tatal lui, viceprimarul Zalaului il scapa si mai ales intervine cu telefoane si amenitari, ca nu cumva cineva sa-i lezeze interesele copilului.
  nenea Balajel, cate zile si-a tinut feciorul masina in fata primarie si nimeni nu a avut voie sa “se intereseze” a cui e masina?

  • Anonim 11 mai 2017 at 16:04 - Reply

   sa nu spui cumva, ca Balajel a intervenit pentru afacerile baiatului, caci nu te cred ! Balajel este cel mai cinstit si correct om de pe pamant !
   el nu intervine pentru nimeni ! el nu da telefoane! el vorbeste intodeauna frumos si correct, nu injura si nu ameninta pe nimeni !
   Dar stai asa. Balajel asta e un personaj din desene animate cu prosti?

 4. Anonim 11 mai 2017 at 10:21 - Reply

  Curiozitate: este adevarat oare ca primarul “a propus/promovat” ca strada unde are apartamentul, sa fie inchisa publicului, sa nu mai poata intra toti in fata blocului unde are “domiciliul” primarul Ciunt (desi el nu locuieste acolo de ani de zile), desi in zona este o gradinita si blocarea/inchiderea acelei strazi ar crea mai multe problem traficului in zona si mai ales parintilor care isi duc/aduc copii la gradinita. Nenea Ciunt, imi scapa, dar cum il cheama pe vecinul tau, care se lauda la vecini si nu numai, ca a “rezolvat” aceasta problema ? Daca il sti, si sigur il sti, ii poti transmite, ca daca mai blocheaza ceva masina (a nevestei mele de ex.) sterg cu el pe jos, oricat de mare si de tare se crede.
  Si sa revenim la articol, Asa ii pasa la primarul Cinut de problemele noastre,! Daca el/partidul nu este afectat, aceea problema nu exista !

Lasa un Raspuns »