Dascalii nu au voie sa accepte protocolul parintilor

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca prima proba de bacalaureat, cea la limba si literatura romana, s-a desfasurat fara incidente deosebite, in prima zi fiind examinati 1.396 de elevi, din care doar unul a picat testarea. Astazi, 392 de absolventi ai cursurilor liceale sustin proba la limba si literatura materna (maghiara), iar Abrudan si-a exprimat speranta ca toti acestia vor putea fi examinati pana la sfarsitul zilei. Singura unitate de invatamant unde lucrul acesta este, totusi, cu semnul intrebarii, dat fiind ca numarul de elevi inscrisi este mare – 144, este Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau.

In ceea ce priveste modul de desfasurare a examenelor de bacalaureat, inspectorul a informat ca a cerut asigurarea in fiecare centru de examinare a sursei de apa improspatate pentru copii si cadre didactice. In plus, salile de clasa in care sunt sustinute probele sunt cele mai putin expuse la soare, iar dascalii au fost instruiti in privinta locatiei cabinetelor medicale, unde pot fi tratate situatiile de urgenta survenite.

Profesorii au primit instructiuni si legat de aspectul asigurarii protocolului in timpul examenului, pentru aceasta existand bani de la bugetul de stat. Ca urmare, sumele pe care au tendinta sa le colecteze unii parinti, in scopul de a-i imbuna pe dascalii supraveghetori nu trebuie nicicum acceptate. Exista o hotarare de la Guvern in aceasta privinta, avem asigurate sume de bani pentru protocol, astfel ca ne disociem de cei care aduna bani pentru protocol. Nu-i pot impiedica pe parinti sa faca acest lucru, dar le-am interzis cadrelor didactice sa accepte aceste sume. Dascalii care incalca aceasta hotarare ce priveste intreg sistemul de invatamant, vor raspunde, a spus Ioan Abrudan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »