Dar de nunta in euro de la Primaria Zalau

Magazin Salajean 28 august 2007 0

Dar de nunta in euro de la Primaria Zalau

213 de cupluri din Zalau, aflate la prima casatorie, au primit cate un dar de nunta din partea autoritatilor administratiei locale in valoare de 200 de euro. Potrivit Biroului de presa din cadrul Primariei Zalau, cele 213 de perechi s-au casatorit in primele opt luni ale anului in curs, de altfel, sprijinul financiar destinat noilor familii fiind acordat doar din 1 ianuarie 2007.

Unul din motivele pentru care, potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale ajuta tinerii casatoriti cu banii respectivi consta in echilibrarea socio-economica a familiei.

Tinerii au primit contravaloarea in lei, suma totala alocata cuplurilor din ianuarie si pana in luna august fiind de 52.810 de lei. Sprijinul financiar la constituirea familiei se acorda pe baza de cerere insotita de declaratiile pe propria raspundere ale ambilor soti potrivit carora amandoi se afla la prima casatorie. Aceasta cerere trebuie sa fie depusa la sediul primariei, iar stabilirea dreptului pentru acordarea sprijinului financiar se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de cinci zile de la data inregistrarii cererii.

Tinerii casatoriti trebuie sa depuna cererea in 30 de zile de la data casatoriei. Darul de nunta se acorda familiei solicitante in termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului, prin mandat postal sau in cont curent personal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »