Dacian Ciolos – numit director pentru dezvoltare rurala la Comisia Europeana

Magazin Salajean 3 martie 2009 0

Dacian Ciolos - numit director pentru dezvoltare rurala la Comisia EuropeanaFostul ministru al Agriculturii, salajeaul Dacian Ciolos, a fost numit director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene, se arata intr-o decizie a CE adoptata saptamana trecuta. Comisia a decis numirea domnului Dacian Ciolos in functia de director al Directiei Programe de dezvoltare rurala I din Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Data intrarii in vigoare a acestei decizii va fi fixata ulterior, se arata in documentul amintit.

Directoratul pe care il va conduce Dacian Ciolos se ocupa de verificarea eligibilitatii proiectelor de dezvoltare rurala din Belgia, Franta, Luxemburg, Olanda, Cipru, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Lituania, Polonia, Ungaria, Italia si Malta. Romania nu va intra in portofoliul directorului Dacian Ciolos.

Potrivit statutului functionarilor, publicat pe site-ul Comisiei Europene, salariul de baza la care se incadreaza acest post ar fi de minimum 11.579,04 euro, la care se adauga sporuri si alocatii pentru familie.

Dacian Ciolos a fost ministrul Agriculturii in perioada octombrie 2007- noiembrie 2009. Nascut in 1969, in localitatea salajeana Pericei, Dacian Ciolos a studiat stiintele agricole, avand diploma de inginer horticultor.

Intre anii 2002-2003 a lucrat la Delegatia Comisiei Europene in Romania pe fondurile SAPARD. In perioada 2005-2007, fostul ministru al Agriculturii a fost reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European, apoi subsecretar de stat pentru afaceri europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »