Daca vreti sa scapati de taxa auto: Dati Prefectura in judecata!

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Daca vreti sa scapati de taxa auto: Dati Prefectura in judecata!Aproape 600 de salajeni s-au adresat instantelor de judecata, in ultimele noua luni, cerand inmatricularea masinilor cumparate la mana a doua fara plata controversatei taxe de poluare. Pana in prezent, mai bine de jumatate dintre reclamanti au avut castig de cauza, iar 164 au tras deja lozul castigator, mai exact si-au inmatriculat masina fara achitarea taxei amintite.

Salajenii nu stau pe ganduri atunci cand au posibilitatea de a nu da bani la stat, chiar daca acest lucru ii poarta prin salile de judecata. Cel putin, aceasta este calea aleasa de cateva sute de persoane care au dat in judecata Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) din cadrul Prefecturii Salaj, pentru a nu plati taxa de poluare la inmatricularea autovehiculelor second-hand aduse din strainatate. Seful SPCRPCIV Salaj, Remus Stanciu, ne-a comunicat ca, incepand din septembrie 2009 si pana in prezent, aproape 600 de persoane i-au chemat in instanta pentru refuzul inmatricularii autovehiculelor fara plata taxei de poluare.

Pana la aceasta data, Institutia Prefectului Salaj a fost actionata in instanta, la Tribunalul Salaj, in 594 de dosare in care se solicita inmatricularea autovehiculelor fara plata taxei de poluare. In 335 dintre aceste dosare, Tribunalul Salaj a dat solutie comuna: de obligare a paratului, respectiv institutia noastra, la inmatricularea autovehiculelor fara achitarea aceastei taxe, a mentionat Remus Stanciu.

Potrivit sursei citate, nici recursurile inaintate de SPCRPCIV Salaj la Curtea de Apel Cluj, impotriva deciziei Tribunalului, nu au avut mai mult succes, in 15 dosare existand hotarari definitive privind inmatricularea masinilor fara plata taxei, motiv pentru care, s-a hotarat inmatricularea autovehiculelor dupa ce reclamantii castiga la prima instanta. Am depus recurs la Curtea de Apel Cluj pentru 185 de dosare, insa in 15 dosare, de la primele trei infatisari, am pierdut. In alte noua cazuri, Curtea de Apel a respins recursul.

Astfel, pentru a nu plati taxele de judecata, am luat decizia, cu aprobarea Prefecturii Salaj, de a renunta la calea de atac a recursului in cauzele castigate la Tribunalul Salaj si a inmatricula masinile in urma deciziei judecatoresti, ne-a spus seful SPCRPCIV Salaj. Astfel, 164 de salajeni si-au inscris deja in circulatie masinile fara a fi nevoiti sa achite vreun ban, alti 141 asteptand decizia Tribunalului Salaj si 185 pe cea a Curtii de Apel Cluj. Decizii care, avand in vedere precedentul creat, le vor fi favorabile tot posesorilor de masini.

Chiar si Remus Stanciu a spus ca, data fiind situatia pana la momentul de fata, toti cei 594 de salajeni isi vor inmatricula autoturismele fara a scoate din buzunar banii pentru taxa de poluare. Astfel se face ca, inca de la inceputul anului, la ghiseele SPCRPCIV Salaj se prezinta in fiecare zi cel putin opt persoane care solicita inmatricularea autovehiculelor fara aceasta taxa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »