Daca vindem mai mult de o locuinta, vom plati TVA

Magazin Salajean 13 mai 2008 0

Daca vindem mai mult de o locuinta, vom plati TVAIn dorinta lor de a tempera putin elanul celor care fac specula pe piata imobiliara, autoritatile se pregatesc sa ne incurce pe toti ceilalti. Cu alte cuvinte, autoritatile vor ca oamenii sa plateasca TVA daca vand in decursul vietii mai mult de o locuinta. Asta dupa ce, in Codul Fiscal pe 2008, s-a introdus fara prea multe precizari o taxa de 19 la suta pentru tranzatiile imobiliare intre persoanele fizice.

Cum ne-am obsnuit deja, legile romanesti pot fi citite printre randuri si interpretate in functie de interes, mai bine spus, dupa ureche. Este si cazul unui paragraf din Codul Fiscal, in care se precizeaza ca persoanele fizice trebuie sa plateasca TVA daca tranzactiile imobiliare depasesc 35.000 de euro, numai in cazul in care exista o continuitate a acestei activitati cu scopul obtinerii de profit. Cum exprimarea este mai mult decat ambigua, mai toti romanii s-au speriat crezand ca daca vand mai mult de un apartament vor fi taxati suplimentar de catre stat.

Potrivit Fiscului, pentru a afla de la cate case vandute se va plati TVA, este nevoie de un raport de la notari. Cu toate acestea, insa, specialistii sustin ca ar trebui vanati adevaratii speculanti si nu oamenii de rand.

Reamintim faptul ca ideea de a supune la plata TVA si persoanele fizice a aparut in 2006, ca urmare a evaziunii fiscale din domeniul constructiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »