Cursuri pentru alesii locali aflati la primul mandat

Magazin Salajean 31 iulie 2008 0

Cursuri pentru alesii locali aflati la primul mandat

Primarii si viceprimarii salajeni aflati la primul mandat vor fi instruiti, in cursul lunii august, prin intermediul unui curs in domeniul administratiei publice locale organizat de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Cluj Napoca, in colaborare cu Consiliul Judetean (CJ) Salaj.

Intre 18 si 21 august, primarii din 15 localitati salajene aflati la primul mandat vor urma un curs in domeniul administratiei publice locale la Centrul de perfectionare al Consiliului Judetean din Boghis, a declarat, miercuri, Cosmin Vlaicu, secretarul judetului Salaj. Conform sursei citate, in cadrul cursului vor fi abordate opt teme privind administratia locala, cum ar fi: bazele institutionale ale administratiei publice, actele administratiei publice, contenciosul administrativ, urbanism si amenajarea teritoriului, fond funciar, achizitii publice, finante publice si bugete locale si stare civila. Intre 25 si 27 august va fi randul a 33 de viceprimari sa participe la o instruire de acelasi gen, pentru ca, ulterior, sa vina randul consilierilor locali.

Respectivele cursuri trebuie urmate, conform legii, in mod obligatoriu, in primul an de mandat, de catre toti alesii locali aflati la primul mandat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »