Cursuri gratuite de acordare a primului ajutor

Magazin Salajean 10 decembrie 2010 0

Cursuri gratuite de acordare a primului ajutor

Aproximativ 100 de salajeni pot beneficia de cursuri gratuite de acordare a primului ajutor, printr-un program din fonduri europene implementat de Crucea Rosie – Filiala Salaj. Cei care vor sa se inscrie in acest proiect ar trebui sa se grabeasca, pana la aceasta data aplicand mai bine de jumatate dintre cursanti.

Valoarea proiectului Sistem national standardizat de formare/training al Crucii Rosii Romane in domeniul primului ajutor de baza, desfasurat la nivel national, este de peste 2,2 milioane de euro, majoritatea fondurilor fiind contributia nerambursabila din Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. Lansarea programului a avut loc in cursul zilei de ieri, la sediul Crucii Rosii – Filiala Salaj, in prezenta reprezentantului institutiei, Laura Bugenteanu, al coordonatorului Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj, Valer Merce, reprezentantul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Dana Pop, purtatorul de cuvant al Prefecturii Salaj, Sebastian Olaru, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Gina Pop, si alti invitati.

Directorul Crucii Rosii – Filiala Salaj, Laura Bugenteanu, a declarat ca obiectul acestui proiect il reprezinta crearea si acreditarea a 5.000 de voluntari in acordarea primului ajutor prin cele 47 de centre de formare ale Crucii Rosii Romane, echipate la standarde europene, printre care unul si in judetul Salaj.

Odata cu formarea centrului la Zalau, am primit pentru derularea cursurilor prin acest proiect manechine pentru adulti, copii si nou-nascuti cu senzori pentru a vedea daca manevrele de resuscitare sunt efectuate corect de catre cursanti, precum si defibrilatoare si alte echipamente de lucru. Zece formatori, profesori si asistenti medicali vor fi instruiti de dr. Zida Catona pentru a pregati, la randul lor, cate zece cursanti fiecare. Cursurile se vor desfasura gratuit pana in 31 aprilie 2011, ulterior instruirea facandu-se contra cost, a declarat Laura Bugenteanu.

Potrivit sursei citate, pana la aceasta data s-au inscris pentru cursurile de prim ajutor 42 de cadre didactice si 12 voluntari ai filialei salajene a Crucii Rosii.

Pot opta pentru aceste cursuri toate persoanele care au implinit varsta de 18 ani. Inscrierile se fac la sediul Crucii Rosii – Filiala Salaj de pe strada 1 Mai sau la numarul de telefon 0260-613452.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »