Cursuri de recalificare pentru şomeri

Magazin Salajean 9 mai 2011 0

Cursuri de recalificare pentru şomeri

Şomerii sălăjeni pot participa, de astăzi, la cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sălaj în parteneriat cu SC Vecom SRL. Instruirile sunt gratuite şi se derulează în cadrul proiectului lansat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Sălaj Workacces-Program pilot de creştere a gradului de ocupare în judeţului Sălaj.

În prima etapă, vor fi organizate, începând cu data de 9 mai 2011, cursuri pentru meseria de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, electrician exploatare medie şi joasă tensiune, lucrător finisor în construcţii. Până la finele lunii se vor mai derula cursuri de formare profesională pentru meseria de operator calculatoare şi se vor putea dobândi competenţe antreprenoriale. Totodată, vor avea loc şedinţe de consilere a şomerilor pentru accesarea pieţei muncii şi informări privind potenţialul de ocupare în judeţul Sălaj.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul AJOFM Sălaj, Romeo Sârca, până la ora actuală, în cadrul activităţilor înscrise în proiect au fost evaluate 72 de persoane. 51 dintre acestea şi-au exprimat opţiunea de a participa la cursuri de formare profesională. Astfel: 16 şomeri sălăjeni sunt interesaţi de meseria de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, 16 persoane pentru meseria de electrician exploatare medie şi joasă tensiune, 14 persoane pentru meseria lucrător finisor în construcţii şi cinci persoane pentru lucrător în comerţ.

De la începutul anului şi până acum, în cadrul proiectului Sălaj Workacces-Program pilot de creştere a gradului de ocupare în judeţului Sălaj s-a finalizat: organizarea şi managementul proiectului; este în curs definalizare un website al proiectului care este în faza de completare cu informaţii despre proiect (având adresa www.salajworkacces.ro, accesibilă în maxim două săptămâni); amenajarea şi dotarea centrului de pregătire a şomerilor şi persoanelor inactive, în sala de şedinţe, cu calculatoare, copiator, imprimantă, legătura la internet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »