Cursuri de asistenţă socială în Germania

Adela Farkas 14 august 2012 5
Cursuri de asistenţă socială în Germania

Sălăjenii pot beneficia de un job în Germania prin proiectul derulat de Episcopia Ortodoxă a Sălajului şi Fundaţia Diakonia din Neuendettelsau. Este vorba de locuri de muncă pentru îngrijitori persoane vârstnice şi pentru bolnavi, pentru care, în prealabil, cei interesaţi vor parcurge o perioadă de pregătire. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, părintele Gabriel Gârdan-consilier cultural, programul se derulează în Germania, în perioada septembrie 2012-iulie 2016. În primul an, din luna septembrie până în august 2013, se vor organiza cursuri intensive de învăţarea limbii germane, în cadrul unei şcoli autorizate. Concomitent, se vor derula module de practică pentru familiarizarea cu activităţile şi principiile de asistenţă socială. După primul an de instruire, participanţii la acest proiect vor lucra în centre de asistenţă socială ale fundaţiei. La finalul celor patru ani, beneficiarii programului vor avea posibilitatea să aleagă, dacă doresc să rămână în continuare Germania, la acelaşi loc de muncă, dacă doresc să se întoarcă în România sau optează pentru o altă ţară a Uniunii Europene. “Pe perioada formării, cursanţii au asigurată cazarea şi vor fi plătiţi pentru orele de practică efectuate. De asemenea, vor beneficia de asigurări sociale şi de sănătate şi de asistenţă spirituală. La finalul perioadei de formare cursanţii vor primi o diplomă recunoscută în toate statele Uniunii Europene. Se pot înscrie în acest proiect persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani şi având cel puţin diplomă de Bacalaureat”, a menţionat părintele Gabriel Gârdan. Persoanele interesate sunt se pot adresa la sediul Episcopiei Sălajului din Zalău, str. Avram Iancu, nr. 29A, joi 16 august 2012, ora 11.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 14 august 2012 at 11:41 - Reply

  la popime cat ai casul din toata afacerea?!

 2. anonim 14 august 2012 at 15:30 - Reply

  30 de ani dar de ce doar nu se duc pe centura! nici acolo varsta nu e limitata!

 3. dan 15 august 2012 at 08:30 - Reply

  vai de noi, sa trebuiasca sa facem cursuri sa ingrijim bolnavi prin germania. Rusine marilor conducatori de tara, sclavi vom fi peste 10 ani.

 4. Anonim 15 august 2012 at 18:26 - Reply

  nu stiu ce sa spun, dar acest preot , gardan, m-a purtat pe la politie si dat pe mana procuraturii, in postul pastelui, pentru ca le-am tinut partea preotilor, atunci cand preotul Gardan a zis ca a fost donatie nu obligatie , salariile lor pe o luna, pentru cladirea episcopiei.Poate e mai bun, sa selecteze romani sa-i stearga-n fund pe nemti

 5. Anonim 15 august 2012 at 18:27 - Reply

  Acest lucru s-a facut cu concursul conducerii MAGAZINULUI salajean

Lasa un Raspuns »