Cursuri de afaceri pentru femei

Magazin Salajean 24 iulie 2008 0

Cursuri de afaceri pentru femei A devenit operational Programul national multianual pe perioada 2005 – 2011 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Acesta vizeaza promovarea unui sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private, atata timp cat problemele legate de mentinera echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si prejudecatile continua sa se manifeste in societatea zilelor noastre.

Prin implementarea Programului se urmareste stimularea autoangajarii si cresterea numarului de femei intreprinzator in cadrul comunitatii de afaceri; dezvoltarea capacitatii si a spiritului antreprenorial in randul femeilor; imbunatatirea performantelor economice ale intreprinderilor existente conduse de femei, prin cresterea gradului de pregatire a personalului acestora, ca urmare a educatiei antreprenoriale; accesul egal la economia bazata pe cunoastere; schimburi de experienta intre femei de afaceri si stabilirea unor legaturi parteneriale; cresterea standardului de viata si a veniturilor proprii; dezvoltarea abilitatilor inovative si consolidarea unui mediu economic competitiv; cresterea numarului de noi locuri de munca si a beneficiilor aduse economiei nationale si, nu in ultimul rand, stimularea dorintei de reprezentare in societatea civila a propriilor interese.

Programul se va derula in patru etape, respectiv elaborarea si publicarea de brosuri informative si educative, organizarea campaniei de informare Zilele femeilor intreprinzator, organizare si desfasurare de cursuri de pregatire antreprenoriala pe durata a sase, zile pentru 11 locatii ce vor fi publicate pe pagina de web www.mimmc.ro. Femeile care vor dori sa participe la cursuri va trebui sa completeze formularul de inscriere (anexa nr. 2 procedura), care va fi trimis prin e-mail, posta sau direct la sediul OTIMMC de care apartine judetul in care se desfasoara cursul (anexa nr. 5 la procedura), numarul maxim de cursante fiind de 25 pentru fiecare locatie. Absolventele vor primi certificate care vor atesta cunostintele dobandite in cadrul Programului.Persoanele interesate se vor adresa Camerei de Comert si Industriei Salaj, str. C. Coposu nr. 3, camera 10, telefon 0260/661030. In fine, ultima etapa de implementare presupune organizarea Forumului antreprenorial feminin la care vor participa promotori ai antreprenoriatului feminin la nivel national si international, femei de afaceri si femei cu potential antreprenorial, absolvente ale cursurilor de educatie antreprenoriala din cadrul promotiilor 2005, 2006, 2007 si 2008.

De mentionat ca suma alocata de la bugetul de stat pentru implementarea Programului in discutie este de 700.000 de lei, beneficiarii de drept fiind femeile cu cetatenie romana cu varsta de peste 18 ani si care au cel putin studiile medii definitivate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »