Curg miliardele peste judet

Magazin Salajean 30 octombrie 2006 0

Dupa zecile de miliarde de saptamana trecuta, vin inca sapte miliarde de lei pentru prevenirea si inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in perioada septembrie 2005 – iunie 2006 in vaile Agrijului, Zalaului, Almasului si Salajului

Dupa zecile de miliarde care au venit si vor veni in Salaj, cu “dedicatie” de la Guvern (pentru reparatii de scoli, pentru drumuri, pentru realizarea de proiecte tehnice la Ordonanta 7/2006, despre care v-am informat pe larg in editiile de saptamana trecuta ale cotidianului “Magazin Salajean”), va informez despre o noua “tura” de bani alocati de Guvern, de data aceasta pentru prevenirea si inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in perioada septembrie 2005 – iunie 2006. In “Monitorul Oficial al Romaniei”, partea I, nr. 871/24.X.2006, numar care a ajuns vineri la Zalau, scrie ca Guvernul a adoptat hotararea prin care s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2006, cu suma de 35.480 mii RON, pentru realizarea in regim de urgenta a lucrarilor pentru inlaturarea efectelor amintite mai sus. Judetul Salaj este “prins” cu urmatoarele lucrari: “Amenajare rau Agrij in comunele Romanasi si Creaca” (200.000 RON); “Aparare impotriva inundatiilor a municipiului si a platformei industriale Zalau – regularizare Valea Zalaului” (100.000 RON) si “Regularizare Valea Almas” (200.000 RON). 700.000 RON, in lei vechi, sapte miliarde. Sa mai notam ca elaborarea documentatiilor tehnico-economice si executia lucrarilor se contracteaza de Administratia Nationala “Apele Romane”, in calitate de beneficiar, institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Ca si in cazul celorlalte miliarde venite in Salaj, se poate pune, mai acut, cel putin o problema: lucrarile sa nu fie facute de mantuiala… Mai ales ca vine iarna..

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »