Cupe pentru ziaristii tragatori

Magazin Salajean 22 martie 2007 0

Cupe pentru ziaristii tragatori

Chiar si ploaia s-a oprit, iar norii s-au risipit ieri, pe poligonul Meses, unde 13 ziaristi salajeni au pus mana pe armele politistilor si au inceput sa traga in draci inspre tinte. Este vorba de organizarea, de catre IPJ Salaj, a Cupei Presei la TIR, ocazie cu care jurnalistii au pus deoparte pixurile, inlocuindu-le cu pistolul Carpati, arma care mai este cunoscuta si sub denumirea de prastie, dupa cum o alinta chiar unii politisti.

Fiecare jurnalist a avut ocazia sa traga cate 15 gloante, din care 3 pentru incalzire si cate 6 la probele individuale si de concurs.

Ziua de ieri a favorizat radiourile, la individual locurile I, II si III fiind castigate de catre Sorin Rusu (Radio Transilvania), Claudiu Ienciu (Favorit FM) si Arnold Schlachter (zalautv.ro). La concursul pe echipe s-a tras la fel de bine, locul I fiind luat de Radio Transilvania, locul II de National FM, iar locul III de Graiul Salajului.

Amprentarea gloantelor

Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Salaj a prezentat ieri un minilaborator de amprentare a gloantelor din armele de vanatoare. Este vorba de un bazin de forma cilindrica, umpluta cu apa, in care specilistii din cadrul Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice trag cate 4 gloante de vanatoare, pentru a determina amprenta gloantelor. Este o tehnica noua, prin care gloantele sunt trimise la Bucuresti, la sistemul de identificare IBIS si prin care, practic, fiecare arma de vanatoare din Salaj primeste cate o identitate proprie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »