Cum să obţineţi un RCA mai ieftin

magazinsalajean 1 octombrie 2012 2
Cum să obţineţi un RCA mai ieftin

Cea mai mare parte a posesorilor de autovehicule doresc încheierea celei mai ieftine poliţe RCA, datorită faptului că nu beneficiază direct de aceasta.

Vă prezentăm în continuare câţiva paşi de urmat pentru a obţine cel mai ieftin RCA:
1. Un lucru esenţial, de care asiguratorii ţin cont la încheierea poliţei, este istoricul dvs. ca şofer. Dacă aţi primit amenzi sau aţi fost implicat în diferite accidente rutiere, companiile de asigurări vă vor cere o primă de asigurare mai mare.
Veţi plăti o primă de asigurare mai mare şi în cazul în care sunteţi un şofer începător.
2. În cazul în care sunteţi persoană fizică autorizată şi deţineţi un autovehicul înmatriculat pe numele PFA-ului, asiguratorii vor percepe o primă mai mare, considerând autovehiculul înregistrat pe persoană juridică.
Din acest punct de vedere, ideal ar fi să înmatriculaţi maşina pe numele dvs., ca persoană fizică. Desigur, va trebui să cântăriţi bine avantajele sau dezavantajele acestei decizii, ca şi persoană juridică vă veţi putea deduce unele cheltuieli înregistrate la achiziţionarea maşinii sau legate de folosinţa ei, avantaje de care poate nu veţi beneficia dacă alegeţi să achiziţionaţi maşina ca şi persoană fizică.
3. Conduceţi prudent, feriţi-vă de accidente rutiere. În cazul în care sunteţi implicat într-un accident rutier minor, de genul lovirii unui far sau a unei oglinzi, încercaţi să ajungeţi la o înţelegere cu posesorul maşinii lovite pentru a nu mai raporta asiguratorilor accidentul, încercaţi să plătiţi pagubele din propriul buzunar. În caz contrar, acest incident vă va creşte costul poliţei anuale, pentru o perioadă destul de lungă şi veţi plăti uneori înzecit costul farului spart.
4. Comparaţi ofertele de pe piaţă. Asigurarea RCA are aceleaşi caracteristici la toate companiile de asigurări, în 99% din cazuri singurul criteriu de diferenţiere fiind reprezentat de către preţ. În plus, atâta timp cât despăgubirea este plătită celuilalt şofer implicat în accident căutaţi întotdeauna cea mai bună oferta de RCA pornind întotdeauna de la preţ.
Pe moneycenter.ro puteţi verifica în timp real care este cea mai ieftină asigurare RCA de care aveţi nevoie utilizând calculatorul de RCA. Acesta listează ofertele de RCA ale următoarelor societăţi: Astra Asigurări, Carpatica Asig, Asirom, BCR Asigurări, Allianz Ţiriac, Omniasig, Uniqa, ABC Asigurări şi Euroins.
5. În cazul în care sunteţi pensionar, puteţi beneficia de reducere de până la 50% din valoarea primei de asigurare.
Veţi mai primi reducere şi dacă lucraţi în sistemul bugetar.
Aceste reduceri se acordă doar de unele companii de asigurare aşa încât cel mai bine este să verificaţi ce avantaje şi reduceri aveţi la orice companie de asigurări înainte de contracta o poliţă de răspundere civilă auto.
© www.moneycenter.ro

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. oare 1 octombrie 2012 at 20:12 - Reply

    Oare, red ca e gresipretul sa fie singurul criteriu?
    Cred ca e gresit. Exemplu EUROINS are “experienta” in acest sens prin neplata despagubirilor. Sunt multe cazuri in care EUROINS nu a platit, pagubitul s-a adresat instantei care si-a recuperat banii de la cel vinovat. Apoi tu daca te orientezi dupa criteriul “pret’ nu ai decat sa actionezi in instanta compania de asigurari sa iti recuperezi banii.Un criteriu obiectiv ar trebui sa fie “istoricul” companiei de asigurare.
    Astept comentarii in acest sens de la persoane pagubite.

  2. anonim 2 octombrie 2012 at 08:51 - Reply

    Din pacate in acest domeniu se vrea sa nu fie ordine p.tru ca se manevreaza bani grei care ajung pina la comisia de supraveghere a asigurarilor.Asa se face ca primesc autorizatii p.tru a practica aceasta forma de asig.toate firmele care dau spaga iar apoi inventeaza fiecare criterii cit mai bizare care sa stabileasca nivelul primelor de asigurare.Ceea ce arata piata acestor asigurari este faptul ca anumite firme practica tarife de danping si incaseaza prime mici de la f.multi asigurati dar,cum rata daunalitatii este direct proportionala cu nr.asigurarilor incheiate,aceste firme se incarca cu daune f.mari pe care nu le mai pot plati si,de aici ,apare fenomenul de care,bine,vorbeste…oare…in comentariul de mai sus.Dar,cum noi romanii suntem si saraci dar si mai putin seriosi alegem varianta cea mai ieftina negindindu-ne ca punem in situatii f.dificile persoanele care sufera pagube cauzate de noi cei care am ales criteriul ‘cel mai mic pret’.Daca am sta bine la criteriul ‘moralitate’ am constientiza faptul ca noi,cei care oricind putem produce daune auto altei persoane prin accidente de masina,pe linga daunele materiale care pot fi imense producem pagubitului si mari daune morale,ar trebui sa ne gindim mai bine daca sa alegem sau nu cel mai mic pret atunci cind incheiem o asig.rca.Daca,insa,ne gindim si la faptul ca putem fi pagubiti fiecare dintre noi,criteriul celui mai mic pret trebuie sa-l excludem din calcul.Ar falimenta astfel multe firme de asig.care supravietuiesc in special din aceasta asig.si s-ar produce astfel o curatenie necesara in acest sistem.Ei ce ziceti?

Lasa un Raspuns »