Culturile ecologice, ajutate cu bani europeni

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Culturile ecologice, ajutate cu bani europeni

Salajenii pot depune, pana inclusiv in 17 octombrie 2011, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica. Pentru acest tip de ajutor specific, Romania beneficiaza de fonduri europene de 3.098.000 euro din Fondul European de Garantare Agricola.

Acest sprijin financiar poate fi solicitat pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in sistemul de agricultura ecologica si care se afla in perioada de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica. Solicitantii pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale constituite conform Ordonantei de Urgenta nr. 44/2008.

Ajutorul banesc poate fi accesat si de persoanele juridice care indeplinesc cumulativ urmatoarea conditie: sunt inregistrate in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, in sistemul de agricultura ecologica, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directiile Agricole de Dezvoltare Rurala judetene.

Pentru ca solicitarile lor sa fie rezolvate pozitiv, beneficiarii trebuie sa se mentina in sistemul de agricultura ecologica pe o perioada de cinci ani si sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »