Cu un deget de praf adunat pe el, fotoliul de administrator public al Zalăului este scos la concurs

Florin Negoiţă 18 mai 2017 10
Cu un deget de praf adunat pe el, fotoliul de administrator public al Zalăului este scos la concurs

O funcție deosebit de importantă în Primăria Municipiului Zalău, funcție care este vacantă de aproape un an, este scoasă la concurs de municipalitate. Astfel, potrivit datelor publicate pe portalul Guvernului, posturi.gov.ro, Primăria Municipiului Zalău organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de conducere de administrator public. Postul de administrator public este vacant, așa cum am menționat mai sus, de anul trecut, Radu Nistorescu fiind cel care a îndeplinit funcția de administrator public până în lunie 2016, funcție pe care a ocupat-o din septembrie 2008. Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare.

Candidatul are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România; cunoaște limba română, scris și vorbit; are vârsta minimă reglementată de prevederile legale; are capacitate deplină de exercițiu; are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate; îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs; nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalent în domeniul: ştiinţe inginereşti, ştiinţe administrative, ştiinţe economice sau ştiinţe juridice; vechime în specialitatea stadiilor necesare exercitării funcţiei de minimum 10 ani; experienţă în funcţii de conducere minimum 5 ani; abilităţi, calităţi şi aptitudini; studii postuniversitare sau de masterat în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor absolvite.

Concursul se va organiza conform calendarului următor: 29 mai 2017, ora 16 termenul limită pentru depunerea dosarelor; 12 iunie 2017, ora 10: proba scrisă; 14 iunie 2017, ora 14: proba interviu.

Conform art. 6 al Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, pentru înscrierea la concurs candidații vor prezenta un dosar de concurs care va conține o serie de documente ce pot fi consultate pe portalul sus amintit.

 

Comentarii

comments

10 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Balajel 18 mai 2017 at 15:46 - Reply

  Era bun de administrator pretenu meu, Vasile Rodina da n-are studii superioare, asa ca l-am pus director tehnic la citadin!

 2. ALESSIA. 18 mai 2017 at 17:47 - Reply

  Eu sper sa castige postul de administrator un tanar cu mult simt practic si un bun organizator.Da e nevoie de cineva care sa se apuce odata de treaba .Asa nu mai merge.

 3. Anonim 18 mai 2017 at 19:47 - Reply

  CONCURS? HA,HA,ha,ha

 4. Anonim 19 mai 2017 at 09:58 - Reply

  Ce concurs?Se stie deja cine il ocupa

 5. Anonim 19 mai 2017 at 10:49 - Reply

  Postul va fi ocupat de berceanu sandu

 6. Post caldut pt vreaun apropiat PSD-ist 19 mai 2017 at 11:15 - Reply

  Nicio surpriza.

 7. . 19 mai 2017 at 18:53 - Reply

  Eu spun ca nu va fi Berceanu .Va fi Fort Calin.

 8. Anonim 22 mai 2017 at 14:53 - Reply

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au anunţat că radarele fixe, montate in orasul Zalau, sunt prea performante si de aceea nu vor fi puse in functiune.
  Aceste radare fixe, nu raspund la “stimuli” externi, la telefoane, la mita, nu stiu ai cui sunt copii care conduc cu viteza excesiva sau/si trec pe culoarea rosie la semafor,
  Aceste radare fixe/ camera de monitorizare a traficului din oras, NU STIU cine este “persoana importanta” care a deposit pe linie dubla continua cu o viteza de peste 100 km/h si a si trecut pe culoarea rosie la semafor, desi se vede clar nr de inmatriculare si se stie de toata lumea a cui e masina !

 9. Nicu 23 mai 2017 at 08:41 - Reply

  Cel de la 14,35 are perfecta dreptate !

 10. Anonim 24 mai 2017 at 14:23 - Reply

  nu va amagiti degeaba… va lua concursul sigur un membru PSD care a muncit pe branci pentru partid…. in ceea ce priveste partea profesionala stati linistiti ca nu este necesar decat hartia…. asa a fost si in cazul lui Nistorescu Radu…

Lasa un Raspuns »