Cu putin noroc: Localnicii din Banisor vor avea apa si canalizare

Magazin Salajean 3 februarie 2010 0

Cu putin noroc: Localnicii din Banisor vor avea apa si canalizare

Soarta unui proiect in valoare de 2,5 milioane de euro se va decide in aceasta luna, administratia locala din comuna Banisor asteptand sa primeasca raspunsul de la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord-Vest in privinta intentiei de a introduce retele de utilitati in localitati.

Cu toate ca raspunsul trebuia sa ajunga la Banisor inca din toamna, lipsa de fonduri la bugetul de stat a determinat autoritatile centrale sa analizeze mai mult proiectele primite din tara in vederea finantarii.

Totusi, primarul Gheorghe Pop ne-a declarat ca raspunsul va fi primit in aproximativ trei saptamani, astfel ca, inainte de venirea primaverii localnicii vor sti daca li se aproba in acest an suma de 2,5 milioane de euro din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala pentru introducerea retelelor de utilitati in sate si pentru rezolvarea unor probleme de ordin social ale comunitatii.

Am depus proiectul anul trecut, dupa ce l-am completat asa cum ni s-a cerut, pentru a intruni maximum de puncte. Stim ca este eligibil, dar trebuie sa vedem in ce etapa de finantare suntem inclusi. In doua-trei saptamani vom avea raspunsul, a declarat primarul.

Din suma totala, 1,3 milioane de euro vor fi folosite pentru rezolvarea problemelor de infrastructura rutiera. Astfel, satele vor avea drumuri modernizate si refacute dupa iarna care lasa mereu urme in asfalt.

Alti 300.000 de euro vor fi folositi pentru reabilitarea caminului cultural si amena-jarea unui centru educational, in care copiii sa desfasoare activitati dupa orele de curs, centru pentru care va fi ridicata o cladire noua, in Banisor. De asemenea, administratia locala a incheiat un parteneriat cu Asociatia ProVita Iaz, pentru asigurarea bunei functionari a centrului educational << after school >>.

Un alt parteneriat gandit pentru a aduce in comunitate o pagina de cultura si traditii populare a fost incheiat cu Ansamblul

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »